
Opskrift på kanelsnurrer
Min udgave af de populære kanelsnurrer, som er navnet på de lækre, snoede kanelsnegle, der oprindeligt kommer fra Sverige.
Min teknik er ikke den “officielle”, men den er nem og fungerer fint. Jeg har desuden valgt at lave snurrerne mindre end dem, man køber. Resultatet blev små, lækre snurrer i ministørrelse, og man kan jo altid bare spise to – eller måske tre!
Så kast dig bare ud i selv at fremstille kanelsneglens fætter – jeg lover dig, at den smager mindst ligeså godt!

Kanelsnurrer
Ingredienser
- 25 gram Gær
- 2.5 deciliter Sødmælk
- 50 gram Smør
- 0.75 deciliter Sukker
- 0.25 tsk. Salt
- 1 tsk. Kardemomme
- 400 gram Hvedemel
- 75 gram Smør blødt
- 1 deciliter Sukker
- 1 spsk. Kanel stødt
- 1 stk. Æg til pensling
Sådan gør du
Dej:
Smør og mælk kommes i en gryde og opvarmes, til smørret er smeltet, og mælken er fingervarm. Gæren smuldres i en stor skål eller dejfad og den lune mælk/smørblanding tilsættes. Rør i blandingen med et håndpiskeris, til gæren er opløst i væsken. Tilsæt sukker og salt tilsættes og rør atter, til sukker og salt er opløst.
Kardemomme og mel tilsættes, og dejen æltes, til den er glat og smidig. Dæk skålen med et fugtigt klæde eller en badehætte og lad den hæve i 40 minutter.
Fyld:
Mens dejen hæver, røres fyldet sammen. Kom blødt smør, sukker og kanel i en skål. Rør ingredienserne grundigt sammen – evt. med elpisker – til fyldet er blevet til en jævn og glat masse. Sæt til side.
Tag dejen op af skålen og slå den ned. Rul dejen ud i til en aflang plade som på billedet.Fyldet fordeles på dejen og den den ene side lægges halvt ind over dejen.
Gentag med den anden side,som lægges ind over den første, så du nu har en aflang dejstang.
Skær dejen ud i strimler, der er cirka 2 centimeter brede.
Sno dejstrimlerne på denne måde: Tag den ene ende af strimlen mellem din pege-og tommelfinger. Snor strimlen rundt om fingrene 2-3 gange. Afslut ved at tage strimlens anden ende mellem pege-og tommelfinger og over snoningerne. Tag fingrene til dig, så enden af dejen hæftes ind i dejen.
Læg kanelsnurrerne med snoningerne opad på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad kanelsnurrerne efterhæve i 40 minutter. Pisk ægget sammen med en gaffel i en dyb tallerken.
Pensl sneglene med sammenpisket æg og bag dem ved 225 grader uden varmluft i 6-8 minutter.Lad kanelsnurrerne afkøle på en bagerist, inden de spises.