Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Kagecreme (vaniljecreme)

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

12. april 2021

Opskrift på kagecreme (vaniljecreme)

Mit bud på en dejlig kagecreme (vaniljecreme), der kan bruges til et hav af ting i det søde køkken: eclairs, fastelavnsboller og vandbakkelse.

Tidligere har jeg brugt kagecremer fra brev ofte, men nu har jeg endelig knækket koden til at gøre det selv.

Vanilje er efterhånden blevet en dyr råvare, så jeg gemmer altid mine vaniljestænger efter jeg har skrabet kornene ud af dem. Så gemmer jeg dem i et patentglas med låg. Her har jeg brugt en af mine “rester” og alligevel er der masser af flotte korn i min creme.

Kagecreme


Antal: 1 portion

Kagecreme (vaniljecreme)

Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Keyword: Dessert, Sødt
Forb. tid: 1 minute
Tilb. tid: 25 minutter

Ingredienser

  • 2 deciliter Sødmælk
  • 1 stk. Æg
  • 2 spsk. Sukker
  • 1 spsk. Majsstivelse
  • 1 stk. Vaniljestang

Sådan gør du

  • Flæk din vaniljestang og skrab kornene ud.
    Det er vigtigt at bruge en tykbundet gryde, så det ikke brænder på i bunden.
    Pisk æg og mælk sammen i gryden og tilsæt resten. Jeg kommer også den "tomme" vaniljestang med i gryden.
    Tænd på middelhøj varme (8 ud af 14 på mit komfur) og rør godt rundt. Jeg brugte en dejskraber, det synes jeg er den letteste metode til at komme helt ud i kanterne og undgå "røræg". Bliv ved med at røre.
    Jeg gav den cirka 18-20 minutter indtil jeg skruede op på 10 (ud af 14) og gav den 3 minutter mere.
    Kom cremen i en bøtte (kasser vaniljestangen) og placer husholdningsfilm på selve cremen, så den ikke danner kondens. 
    Køl den af i køleskabet og rør/pisk i den inden den skal bruges.
    Kagecreme