x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Kagecreme (Sous Vide)

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 28. januar 2018

Kagecreme er og bliver en svær disciplin. Det kan hurtigt brænde på og man skal være over den hele tiden. Sous vide teknikken hjælper dig til at kunne bruge tid på andet i køkkenet mens du laver din kagecreme.


Kagecreme (Sous Vide)

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 4 timer
Antal: 1 Portion
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 3 Æg
  • 159 gram Sukker
  • 2 spsk. Majsstivelse
  • 1 Vanilje stang
  • 5 deciliter Sødmælk

Sådan gør du

  • Fjern vaniljekornene fra vaniljen og mas dem ud i lidt sukker.
    Kom sukker, vanilje, majsstivelse, æg og mælk op i en skål og pisk det hele godt sammen.
    Kom resten af vaniljestangen op i en vakuumpose sammen med kagecremesblandingen. Svejs lukningen på posen (blandingen behøves ikke være under vakuum).
    Kom posen ned i din sous vide/vandbad, læg en tallerken hen over posen for at holde den under vandet.
    Kagecreme
    Kagecremen skal have 30 min ved 84 grader. Tag evt. posen op efter 10 minutter og mos lidt rundt i cremen.
    Gør det samme igen når du tager posen op, så du får fordelt vaniljen i cremen.
    Kagecreme
    Klip et hul i posen og kør cremen igennem en sigte. Så sikrer du dig at evt. klumper samt vaniljestangen ikke kommer med.  
    Kagecreme
    Kagecreme
    Kom cremen på køl i cirka 2 -3 timer, til den har sat sig.
    Kagecreme

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.