Nutellatærte med salt

Opskrift på kage med nutella
Lækker og smuk nutellatærte med salt.
Vi har opskriften fra bogen: “Majas desserter“, skrevet af Maja Vase. Hun skriver følgende om den:
“Spejlblank og saltprikket nutellatærte med knasende kakaokiksebund, hasselnøddepraliné og fløjlsblød nutellaganache, der smelter vidunderligt på tungen. En flabet lækker sag.”

Antal: personer
Kage med nutella
Nutellatærte med salt
Ingredienser
KAKAOKIKSEBUND
- 100 gram Kiks havre
- 15 gram cornflakes
- 5 gram Kakao pulver
- Salt 1 nip
- 50 gram Smør
HASSELNØDDEPRALINÉ
- 50 gram Hasselnødder kerner
- 50 gram Sukker
- Salt 1 nip
- 100 gram Mælkechokolade gerne Jivara 40 % fra Valrhona
- 75 milliliter Piskefløde
NUTELLAGANACHE
- 50 gram Mælkechokolade gerne Jivara 40 % fra Valrhona
- 50 gram Nutella
- 50 milliliter Piskefløde
- 10 gram Glukosesirup
PYNT
- Flagesalt
- rød skovsyre
Sådan gør du
Kakaokiksebund
- Blend kiksene til krummer i en blender og knus cornflakes let. Kom kiksekrummer, letknuste cornflakes, kakaopulver og salt i en skål. Smelt smørret i en lille gryde og rør det i kiksekrummerne. Fordel massen i en rektangulær tærteform (25 x 8 cm) og tryk den godt sammen med fingrene. Kom kiksebunden i køleskabet, mens du laver fyldet. En lille håndfuld cornflakes i kiksebunden bidrager med et vidunderligt knas.
Hasselnøddepraliné
- Rist hasselnødderne i ovnen ved 200 grader i ca. 5 minutter og gnub hinderne af et i viskestykke. Lad nødderne køle af og hak dem groft. Smelt forsigtigt sukkeret til gylden karamel i en gryde. Tag gryden af varmen og rør de hakkede hasselnødder og salt i. Hæld de karamelliserede nødder ud på et stykke bagepapir og lad dem køle helt af. Smelt chokoladen i en skål over vandbad og tag skålen af varmen. Bring fløden til kogepunktet i en lille gryde og hæld den over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til massen samler sig og får en smuk, blank overflade. Blend de karamelliserede hasselnødder til fint ’mel’ og rør dem i ganachen. Fordel pralinéen i tærtebunden og sæt tærten i køleskabet i min. 2 timer. Hold godt øje med sukkeret, når du smelter det til karamel, så det ikke brænder på.
Nutellaganache
- Smelt chokolade og nutella i en skål over vandbad og tag skålen af varmen. Bring fløde og glukosesirup til kogepunktet i en lille gryde og hæld det over nutellachokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til ganachen samler sig og får en smuk, blank overflade. Stavblend ganachen og fordel den i tærtebunden. Sæt tærten i køleskabet i minimum 2 timer, til ganachen har sat sig.
Pynt
- Pynt tærten med salt og skovsyreblade lige inden servering. Lad tærten temperere et øjeblik, inden du sætter tænderne i den.
