x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Kage med nutella

REDAKTION | 29. august 2019
Nutellatærte med salt

Lækker og smuk nutellatærte med salt. 

Vi har opskriften fra bogen: “Majas desserter, skrevet af Maja Vase. Hun skriver følgende om den:

“Spejlblank og saltprikket nutellatærte med knasende kakaokiksebund, hasselnøddepraliné og fløjlsblød nutellaganache, der smelter vidunderligt på tungen. En flabet lækker sag.”


Kage med nutella

Nutellatærte med salt
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Antal: 8 personer
Forfatter: Redaktion

Ingredienser

KAKAOKIKSEBUND

  • 100 gram Kiks havre
  • 15 gram cornflakes
  • 5 gram Kakao pulver
  • Salt 1 nip
  • 50 gram Smør

HASSELNØDDEPRALINÉ

  • 50 gram Hasselnødder kerner
  • 50 gram Sukker
  • Salt 1 nip
  • 100 gram Mælkechokolade gerne Jivara 40 % fra Valrhona
  • 75 milliliter Piskefløde

NUTELLAGANACHE

  • 50 gram Mælkechokolade gerne Jivara 40 % fra Valrhona
  • 50 gram Nutella
  • 50 milliliter Piskefløde
  • 10 gram Glukosesirup

PYNT

  • Flagesalt
  • rød skovsyre

Sådan gør du

Kakaokiksebund

  • Blend kiksene til krummer i en blender og knus cornflakes let.
    Kom kiksekrummer, letknuste cornflakes, kakaopulver og salt i en skål.
    Smelt smørret i en lille gryde og rør det i kiksekrummerne.
    Fordel massen i en rektangulær tærteform (25 x 8 cm) og tryk den godt sammen med fingrene.
    Kom kiksebunden i køleskabet, mens du laver fyldet.
    En lille håndfuld cornflakes i kiksebunden bidrager med et vidunderligt knas.
     

Hasselnøddepraliné

  • Rist hasselnødderne i ovnen ved 200 grader i ca. 5 minutter og gnub hinderne af et i viskestykke.
    Lad nødderne køle af og hak dem groft.
    Smelt forsigtigt sukkeret til gylden karamel i en gryde.
    Tag gryden af varmen og rør de hakkede hasselnødder og salt i.
    Hæld de karamelliserede nødder ud på et stykke bagepapir og lad dem køle helt af.
    Smelt chokoladen i en skål over vandbad og tag skålen af varmen.
    Bring fløden til kogepunktet i en lille gryde og hæld den over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber.
    Fortsæt med at røre, til massen samler sig og får en smuk, blank overflade.
    Blend de karamelliserede hasselnødder til fint ’mel’ og rør dem i ganachen.
    Fordel pralinéen i tærtebunden og sæt tærten i køleskabet i min. 2 timer.
    Hold godt øje med sukkeret, når du smelter det til karamel, så det ikke brænder på.
     

Nutellaganache

  • Smelt chokolade og nutella i en skål over vandbad og tag skålen af varmen.
    Bring fløde og glukosesirup til kogepunktet i en lille gryde og hæld det over nutellachokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber.
    Fortsæt med at røre, til ganachen samler sig og får en smuk, blank overflade.
    Stavblend ganachen og fordel den i tærtebunden. 
    Sæt tærten i køleskabet i minimum 2 timer, til ganachen har sat sig.
     

Pynt

  • Pynt tærten med salt og skovsyreblade lige inden servering.
    Lad tærten temperere et øjeblik, inden du sætter tænderne i den.
    Kage med nutella

Om forfatteren


Vores artikler er altid skrevet ud fra vores holdninger og de emner, vi interesserer os for. Skriv til os på redaktion@gastrofun.dk hvis du har feedback.

Vi har opskriften fra bogen: "Majas desserter", udgivet af Politikens Forlag.