
Opskrift på julet varm chokolade med baileys, vaniljeskum og polkagrise
En virkelig hyggelig, top lækker og julet omgang varm kakao med baileys og vanilleskum – perfekt til juledagene…
Kakaoen her er lavet på usødet kakaopulver, mørk chokolade, sødmælk og et skvæt baileys. På toppen flødeskum pisket med lidt vanille og så skumfiduser og polkagrise for et lille twist af pebermynte.
Kakaoen er lunende, lækker og chokoladeintens – skøn til juleferien. Og så tager den bare 5 minutter at trylle frem

Julet varm chokolade med baileys, vaniljeskum og polkagrise
Ingredients
Varm chokolade
- 2 spsk. Kakao pulver usødet kakaopulver – det man også bager med
- 1 tsk. Brun farin
- 50 gram Mørk chokolade grofthakket
- 4 deciliter Sødmælk
- 1/2 deciliter Baileys
Vanilleskum
- 1,5 deciliter Piskefløde
- 1/2 tsk. Vaniljesukker
- 1 tsk. Flormelis
Desuden
- Skumfiduser lidt og mini
- 3 stk. Polkagrise 1 til hvert glas og 1 til at knuse som pynt
Instructions
- Put alle ingredienser til den varme chokolade i en gryde og varm op under omrøring til chokoladen er smeltet og kakaoen har den temperatur du ønsker.
- Pisk fløde, vanillesukker og flormelis sammen til en let skum.
- Hæld kakaoen i krus eller glas og top med flødeskum, skumfiduser og polkagrise – servér
Notes
