Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Julet varm chokolade med baileys, vaniljeskum og polkagrise

Henriette akHenriette Kristiansen

Nem ganeforkælende hverdagsmad. Variation i hverdagsmaden? Her kan alle kan være med.

15. december 2023
En virkelig hyggelig, top lækker og julet omgang varm kakao med baileys og vanilleskum – perfekt til juledagene…
Julet varm chokolade med baileys, vanilleskum og polkagrise1

Opskrift på julet varm chokolade med baileys, vaniljeskum og polkagrise

En virkelig hyggelig, top lækker og julet omgang varm kakao med baileys og vanilleskum – perfekt til juledagene…

Kakaoen her er lavet på usødet kakaopulver, mørk chokolade, sødmælk og et skvæt baileys. På toppen flødeskum pisket med lidt vanille og så skumfiduser og polkagrise for et lille twist af pebermynte.

Kakaoen er lunende, lækker og chokoladeintens – skøn til juleferien. Og så tager den bare 5 minutter at trylle frem


Julet varm chokolade med baileys, vanilleskum og polkagrise1
Servings: 2 personer

Julet varm chokolade med baileys, vaniljeskum og polkagrise

En virkelig hyggelig, top lækker og julet omgang varm kakao med baileys og vanilleskum – perfekt til juledagene…
Author: Henriette Kristiansen
Ret: Drikke, Drinks
Køkken: Dansk
Tilb. tid: 5 minutter

Ingredients

Varm chokolade

  • 2 spsk. Kakao pulver usødet kakaopulver – det man også bager med
  • 1 tsk. Brun farin
  • 50 gram Mørk chokolade grofthakket
  • 4 deciliter Sødmælk
  • 1/2 deciliter Baileys

Vanilleskum

  • 1,5 deciliter Piskefløde
  • 1/2 tsk. Vaniljesukker
  • 1 tsk. Flormelis

Desuden

  • Skumfiduser lidt og mini
  • 3 stk. Polkagrise 1 til hvert glas og 1 til at knuse som pynt

Instructions

  • Put alle ingredienser til den varme chokolade i en gryde og varm op under omrøring til chokoladen er smeltet og kakaoen har den temperatur du ønsker.
  • Pisk fløde, vanillesukker og flormelis sammen til en let skum.
  • Hæld kakaoen i krus eller glas og top med flødeskum, skumfiduser og polkagrise – servér

Notes

Julet varm chokolade med baileys, vanilleskum og polkagrise1