Sprøde chips er en skøn, skøn snack, som de færreste kan modstå fristelsen af! i de seneste år er rodfrugtchips blevet afsindigt populære. Det er som regel gulerod, rødbede og pastinak, man ser benyttet, særligt i de færdigkøbte udgaver, og jordskokker er virkelig oversete i denne sammenhæng!
Udover at være et virkelig sprødt og lækkert alternativ til de sædvanlige kartoffelchips, så er de også et lækkert tilbehør til diverse retter, for eksempel ovenpå suppe.

Ingredienser
- 200 gram Jordskokker
- 2 tsk. Citronsaft
- Olie smagsneutral, til frituren
- Salt efter smag
Sådan gør du
- Start med at skrælle dine jordskokker.
- Skær dem ud i så tynde skiver som muligt. Her er det nemmest at bruge et mandolinjern, men er du særligt ferm med din kokkekniv, kan du godt bruge sådan en.
- Læg dernæst jordskokkerne over i en skål med iskoldt vand og citronsaft. Her skal de ligge i en times tid.
- Læg herefter jordskokkerne over på et rent klæde, og dup dem godt tørre.
- Hæld olien i din frituregryde og varm den op til 180 grader.
- Når olien er varm, kommer du jordskokkerne i olien. Lav kun en mindre portion ad gangen, da temperaturen på olien ellers falder for meget. De skal kun have et par minutter, så husk at holde øje med dem. De er tæt på færdige, når de begynder at rynke lidt.
- Læg jordskokkerne på et stykke køkkenrulle eller et rent klæde og dup dem af for overskydende olie. Drys salt på dem og lad dem stå i et par minutter inden servering, så de når at blive rigtig sprøde.
Om forfatteren
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.