Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Islandsk lagkage

Henriette akHenriette Kristiansen

Nem ganeforkælende hverdagsmad. Variation i hverdagsmaden? Her kan alle kan være med.

22. februar 2021
En særdeles skøn-herlig islandsk lagkage med sprød og sød kiksebund, let syrlig marmelade, let og cremet skyrfløde og friske blåbær på toppen,
Komponenterne i den her kage spiller umådeligt godt sammen i et perfekt mix af sprødt, blødt, sødt og friskt.

Opskrift på islandsk lagkage

En særdeles skøn-herlig islandsk lagkage med sprød og sød kiksebund, let syrlig marmelade, let og cremet skyrfløde og friske blåbær på toppen,

Komponenterne i den her kage spiller umådeligt godt sammen i et perfekt mix af sprødt, blødt, sødt og friskt.

‘Kagen er helt simpel, kræver ingen bagning og er lavet på bare 15 minutter.

Lagkagen er til 4-6 personer, afhængig af hvor kagesulten man er.

Islandsk lagkage


Antal: 5 personer

Islandsk lagkage

En særdeles skøn-herlig islandsk lagkage med sprød og sød kiksebund, let syrlig marmelade, let og cremet skyrfløde og friske blåbær på toppen,
Komponenterne i den her kage spiller umådeligt godt sammen i et perfekt mix af sprødt, blødt, sødt og friskt.
Forfatter: Henriette Kristiansen
Ret: Dessert, Sødt
Køkken: Skandinavisk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 10 minutter

Ingredienser

  • 100 gram Kiks Bastogne
  • 125 gram Digestive kiks
  • 50 gram Smeltet smør
  • 1 deciliter marmelade solbær eller blåbær
  • 2.5 deciliter Fløde
  • 2 deciliter Skyr eller græsk yoghurt
  • 1 spsk. Flormelis
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • 100 gram Blåbær friske

Sådan gør du

  • Blend bastogne og digestive kiksene til krummer og rør dem sammen med smeltet smør.
    Fordel massen i bunden af en springform (18-20 cm) eller et lille fad og pres det godt ned i bunden, så du får en fast kiksebund.
    Smør 2/3 del af marmeladen ud på bunden.
    Pisk fløde til flødeskum og vend det sammen med skyr, flormelis og vaniljesukker.
    Fordel skyrfløden jævnt i formen.
    Smør det sidste af marmeladen ud ovenpå og top med blåbær og lidt knust bastogne.
    Sæt på køl et kvarters tid og servér.
    Kagen kan fint laves et par timer i forvejen og stå på køl indtil den skal spises.