En dejlig sensommer/efterårsmarmelade lavet med hyben. Den er god på et stykke brød, gerne et surdejsbrød.

Opskrift på hybenmarmelade
En dejlig sensommer/efterårsmarmelade lavet med hyben.
Den er god på et stykke brød, gerne et surdejsbrød.

Antal: liter
Hybenmarmelade
En dejlig sensommer/efterårsmarmelade lavet med hyben. Den er god på et stykke brød, gerne et surdejsbrød.
Ingredienser
- 1500 gram Hyben eller 750 gram rensede hybenskaller
- 1/2 liter Vand
- 1 stk. Citron kun saften
- 300 gram Sukker
- 2-3 tsk. rød melatin
- Atamon til skylning af glassene
Sådan gør du
- Fjern blomst og stilk fra de friske hyben.
- Flæk dem og fjern kernerne, f.eks. med en lille ske.
- Skyl skallerne i koldt vand, så du får fjernet alle kerneresterne.
- Hak dem fint på et skærebræt og put dem i en gryde.
- Tilsæt vand og citronsaft og bring det i kog.
- Lad det koge i cirka 15 minutter.
- Tilsæt næsten alt sukkeret og lad det koge videre i 10 minutter
- Bland melatin og resten af sukkeret omhyggeligt sammen.
- Kom det i gryden og lad det koge med i 2 minutter.
- Tag den af blusset og fjern skummet og evt. urenheder på toppen.
- Skyl dine glas i atamon og hæld marmeladen i glassene.
- Luk dem med det samme og marmeladen er klar når den er kølet af.