Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Hybenmarmelade

Mona5. september 2022
En dejlig sensommer/efterårsmarmelade lavet med hyben. Den er god på et stykke brød, gerne et surdejsbrød.
Hybenmarmelade

Opskrift på hybenmarmelade

En dejlig sensommer/efterårsmarmelade lavet med hyben.

Den er god på et stykke brød, gerne et surdejsbrød.


Hybenmarmelade
Antal: 1.5 liter

Hybenmarmelade

En dejlig sensommer/efterårsmarmelade lavet med hyben. Den er god på et stykke brød, gerne et surdejsbrød.
Forfatter: Mona Asmussen
Ret: Morgenmad, Syltning
Køkken: Dansk
Keyword: marmelade
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

  • 1500 gram Hyben eller 750 gram rensede hybenskaller
  • 1/2 liter Vand
  • 1 stk. Citron kun saften
  • 300 gram Sukker
  • 2-3 tsk. rød melatin
  • Atamon til skylning af glassene

Sådan gør du

  • Fjern blomst og stilk fra de friske hyben.
  • Flæk dem og fjern kernerne, f.eks. med en lille ske.
  • Skyl skallerne i koldt vand, så du får fjernet alle kerneresterne.
  • Hak dem fint på et skærebræt og put dem i en gryde.
  • Tilsæt vand og citronsaft og bring det i kog.
  • Lad det koge i cirka 15 minutter.
  • Tilsæt næsten alt sukkeret og lad det koge videre i 10 minutter
  • Bland melatin og resten af sukkeret omhyggeligt sammen.
  • Kom det i gryden og lad det koge med i 2 minutter.
  • Tag den af blusset og fjern skummet og evt. urenheder på toppen.
  • Skyl dine glas i atamon og hæld marmeladen i glassene.
  • Luk dem med det samme og marmeladen er klar når den er kølet af.