Opskrift på hybenchutney med chili
De orangerøde hyben er smækfyldte med vitamin C og A, men det er ikke den eneste grund til, at du skal spise dem. De smager nemlig helt fantastisk både i det søde og salte køkken.
Denne opskrift tager dig med i den krydrede køkkenafdeling, hvor de varme, dybe og stærke smage dominerer.
Der bliver 1 stort glas af denne portion.
Hybenchutney med chili
Ingredienser
Hybenchutney
- 200 gram Hyben rensede
- 2 stk. Løg
- 2 stk. Chili
- 3 fed Hvidløg
- Frisk ingefær 2 cm
- 2 deciliter Vand
- 0.5 deciliter Balsamico
- 50 gram Rørsukker eller almindelig sukker
- 2 spsk. Sennepsfrø kan udelades
- Rosiner 1 håndfuld, kan udelades
- Salt
Sådan gør du
- Pil løgene og skær dem i ikke alt for tynde strimler. Snit ingefær, chili og hvidløg i skiver eller mindre stykker. Lad løg, ingefær, chili og hvidløg mødes med de resterende ingredienser i en gryde, som sættes til at simre 30 minutter. Rør i chutneyen et par gange undervejs. Smag til med salt og tilføj eventuelt mere sukker eller chili efter behov. Hæld chutneyen på rene, skoldede glas, som lukkes med det samme og sættes i køleskabet. På køl har portionen en holdbarhed på minimum 14 dage.