x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Hybenchutney med chili

CHRISTINE | 4. juli 2021

De orangerøde hyben er smækfyldte med vitamin C og A, men det er ikke den eneste grund til, at du skal spise dem. De smager nemlig helt fantastisk både i det søde og salte køkken.

Denne opskrift tager dig med i den krydrede køkkenafdeling, hvor de varme, dybe og stærke smage dominerer. 

Der bliver 1 stort glas af denne portion.
 


Hybenchutney med chili

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Tilbehør
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Antal: 1 glas
Forfatter: Christine

Ingredienser

Hybenchutney

  • 200 gram Hyben rensede
  • 2 stk. Løg
  • 2 stk. Chili
  • 3 clove Hvidløg
  • Frisk ingefær 2 cm
  • 2 deciliter Vand
  • 0.5 deciliter Balsamico
  • 50 gram Rørsukker eller almindelig sukker
  • 2 spsk. Sennepsfrø kan udelades
  • Rosiner 1 håndfuld, kan udelades
  • Salt

Sådan gør du

  • Pil løgene og skær dem i ikke alt for tynde strimler.
    Snit ingefær, chili og hvidløg i skiver eller mindre stykker.
    Lad løg, ingefær, chili og hvidløg mødes med de resterende ingredienser i en gryde, som sættes til at simre 30 minutter.
    Rør i chutneyen et par gange undervejs.
    Smag til med salt og tilføj eventuelt mere sukker eller chili efter behov.
    Hæld chutneyen på rene, skoldede glas, som lukkes med det samme og sættes i køleskabet.
    På køl har portionen en holdbarhed på minimum 14 dage.

Noter

Serveringsforslag

Den stærke og krydrede chutney med hyben er lækker til mange ting. Holder du ikke lige så meget af den intense varme fra chilien, som jeg gør, kan du bare undlade at komme den i. Jeg lover, at chutneyen smager dejligt, selvom den ikke har så meget styrke.
Jeg spiser hybenchutneyen til boller i karry, for den dybe smag og grove tekstur passer perfekt til den krydrede karryret med de bløde ris og den cremede sovs. Den er også et godt supplement til andre gryderetter eller pasta og wok.
Lægger du en skefuld eller to i din burger, på toppen af en hotdog eller i en madpandekage, vil du heller ikke blive skuffet, men du kan selvfølgelig også vælge en mere klassisk servering. Min chutney med hyben er lækker i selskab med ost, og du kan fint servere den med et stykke knækbrød, et par kiks og nogle gode oste.

Om forfatteren


Christine tager dig med fra jord til bord, og viser, hvordan hun serverer de ting, hun dyrker i sin 600 kvm. store køkkenhave.

Følg mig på min hjemmeside her.