Opskrift på hveder
Sådan laver du de perfekte varme hveder – hurtigt og nemt!
Lækre varme, aromatiske hveder er på sin vis en tradition forbundet med Store Bededag – selvom mange af os gerne indtager de varme hveder op til et par uger inden den egentlige helligdag. Og nå ja, hvorfor egentlig ikke? De smager jo fantastisk!
Og det er næsten utroligt hvad en smule kardemomme kan gøre for et stykke bagværk. Når duften af kardemomme spreder sig fra ovnen og de friske hveder, så begynder mundvandet allerede at melde sin ankomst.
Hveder
Ingredienser
- 1.33333 deciliter Smør smeltet
- 0.5 liter Mælk
- 1 pakke Gær
- 55 gram Rørsukker
- 1 tsk. Salt
- 0.5 tsk. Kardemomme
- 1000 gram Hvedemel
- 2 Æg
Sådan gør du
- Hæld mælken i en skål, der må gå i mikrobølgeovnen.
- Lun mælken i mikroovnen - den skal blot være lunken/kropstemeratur (37 grader)
- Tag mælken ud af mikroovnen.
- Rør nu gæren ud i mælken til gæren opløses.
- Tilsæt nu sukker, æg, smeltet smør og kardemomme.
- Pisk det sammen.
- Kom salt i blandingen.
- Tilsæt lidt mel ad gangen, mens der piskes.
- Rør det sammen til dejen er helt homogen.
- Dæk skålen med dejen til og lad den hæve i 30 minutters tid.
- Beklæd en bradepande med bagepapir.
- Del den nu hævede dej i 20 lige store stykker.
- Form de 20 stykker til boller.
- Placér bollerne på bradepanden - husk at bollerne skal stå så tæt, at de kommer til at vokse sammen, som vi jo kender hveder.
- Sæt bundproppen i din køkkenvask og fyld vasken med kogende vand.
- Placér bradepanden med hvederne ovenpå vasken.
- Lad nu hvederne stå og hæve i 20 minutters tid.
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig over-/undervarme.
- Sæt bradepanden i den nu varme ovn.
- Bag hvederne i 15-16 minutter.
- Tag de færdige, lækre varme hveder ud af ovnen og lad dem køle lidt af.
- Servér - og husk rigeligt med smør 😉