Hjemmelavet pølsebrød er både hyggelige og smager fantastisk til hjemmelavet hotdog. Opskriften er ret simpel og let at gå til - og kræver ikke mange ingredienser.

Opskrift på hotdogbrød
Hjemmelavet pølsebrød er både hyggelige og smager fantastisk til hjemmelavet hotdog.
Opskriften er ret simpel og let at gå til – og kræver ikke mange ingredienser.

Antal: stk.
Hotdogbrød
Hjemmelavet pølsebrød er både hyggelige og smager fantastisk til hjemmelavet hotdog. Opskriften er ret simpel og let at gå til - og kræver ikke mange ingredienser.
Ingredienser
- 1 pakke Gær 50 gram. Eller 1 pakke tørgær
- 1 spsk. Sukker
- 5 deciliter Vand Lunt (cirka 37 grader). Kan erstattes af mælk.
- 2 spsk. Olie Smagsneutral
- 1 tsk. Groft salt
- 700 gram Hvedemel Cirka. Kan sagtens være op til 100 gram mere.
Sådan gør du
- Jeg bruger altid en stor dejskål til at arbejde med dej i.
- Start med at komme gær og sukker i skålen og rør det sammen.
- Tilsæt vandet og rør godt rundt i det.
- Tilsæt salt og olie og rør igen godt rundt.
- Kom herefter halvdelen af melet i skålen og rør godt rundt.
- Når du ikke kan røre rundt mere med en røreske/dejskraber - hæld så dejen ud på et meldrysset bord.
- Brug hænderne og tilsæt mel indtil dejen har samlet sig og stadig er en smule våd.
- Kom dejen tilbage i skålen og lad den hæve i 20 minutter med et viskestykke henover.
- Herefter skal de formes aflange og placeres på en bagepapirsbeklædt bageplade.
- De må gerne være placeret tæt på hinanden, så de vokser sammen.
- Lad dem hæve med et viskestykke henover i 45 minutter.
- Bag dem ved 250 grader varmluft i midten af ovnen i 10 minutter.
- De skal lyde hult når man banker på bunden, så ved du at de er færdigbagte.
Noter
Hvis du bruger tørgær i stedet for, så bland det sammen med halvdelen af melet inden du går i gang i stedet for.