Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Hotdogbrød

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

29. april 2019
Hjemmelavet pølsebrød er både hyggelige og smager fantastisk til hjemmelavet hotdog. Opskriften er ret simpel og let at gå til - og kræver ikke mange ingredienser.

Opskrift på hotdogbrød

Hjemmelavet pølsebrød er både hyggelige og smager fantastisk til hjemmelavet hotdog.

Opskriften er ret simpel og let at gå til – og kræver ikke mange ingredienser.


Antal: 18 stk.

Hotdogbrød

Hjemmelavet pølsebrød er både hyggelige og smager fantastisk til hjemmelavet hotdog. Opskriften er ret simpel og let at gå til - og kræver ikke mange ingredienser.
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Bagning
Køkken: Dansk
Forb. tid: 1 time 25 minutter
Tilb. tid: 10 minutter

Ingredienser

  • 1 pakke Gær 50 gram. Eller 1 pakke tørgær
  • 1 spsk. Sukker
  • 5 deciliter Vand Lunt (cirka 37 grader). Kan erstattes af mælk.
  • 2 spsk. Olie Smagsneutral
  • 1 tsk. Groft salt
  • 700 gram Hvedemel Cirka. Kan sagtens være op til 100 gram mere.

Sådan gør du

  • Jeg bruger altid en stor dejskål til at arbejde med dej i.
  • Start med at komme gær og sukker i skålen og rør det sammen.
  • Tilsæt vandet og rør godt rundt i det.
  • Tilsæt salt og olie og rør igen godt rundt.
  • Kom herefter halvdelen af melet i skålen og rør godt rundt.
  • Når du ikke kan røre rundt mere med en røreske/dejskraber - hæld så dejen ud på et meldrysset bord.
  • Brug hænderne og tilsæt mel indtil dejen har samlet sig og stadig er en smule våd.
  • Kom dejen tilbage i skålen og lad den hæve i 20 minutter med et viskestykke henover.
  • Herefter skal de formes aflange og placeres på en bagepapirsbeklædt bageplade.
  • De må gerne være placeret tæt på hinanden, så de vokser sammen.
  • Lad dem hæve med et viskestykke henover i 45 minutter.
  • Bag dem ved 250 grader varmluft i midten af ovnen i 10 minutter.
  • De skal lyde hult når man banker på bunden, så ved du at de er færdigbagte.

Noter

Hvis du bruger tørgær i stedet for, så bland det sammen med halvdelen af melet inden du går i gang i stedet for.