Opskrift på horn med chokolade
Dejlig og lækker opskrift på horn med chokolade.
Opskriften er nem, hurtig og særdeles børnevenlig.
Vi har opskriften fra bogen: “Børnenes bagebog“, hvor forfatteren Katrine Klinken skriver følgende om opskriften:
“De kaldes også for chokoladecroissanter. Croissanter er traditionelt fransk morgenbrød af form som horn.
Her er de lækre horn fyldt med chokolade.Hos bagere laves de ofte af butterdej, der har mange lag.
Her er de lavet af en dej, som er lettere at lave derhjemme.”
Horn med chokolade
Ingredienser
- 100 gram Smør
- 25 gram Gær 1/2 pakke
- 3 deciliter Vand
- 2 spsk. Sukker cirka 25 gram
- 500 gram Hvedemel cirka. Svarer til 8 dl
- Mel lidt til bordet
FYLD
- 100 gram Mørk chokolade eller blød nougat
- 1 stk. Æg til penslingen
Sådan gør du
- Smelt smør i en gryde. Lad det køle lidt af.
- Smuldr gæren og rør den ud i lidt af vandet i en stor skål. Rør med en grydeske, til gæren er opløst.Tilsæt resten af vandet, smeltet smør og sukker.
- Rør hvedemel i, indtil dejen er så fast, at den kan æltes med hænderne (hold 1 dl mel tilbage).
- Ælt dejen glat og smidig.Kom mel i, indtil den næsten ikke klistrer til bordet mere – den skal æltes min. 200 gange.
- Læg dejen i en skål og læg et rent viskestykke over.Lad den hæve i 1 time ved stuetemperatur.
- Drys mel på bordet. Del dejen i to lige store dele.Tril dem ud til to cirkler med en diameter på ca. 30 cm. Del hver cirkel i 6 trekanter med en kniv, som når du skærer en lagkage ud.
- Læg et stykke chokolade eller blød nougat på og rul dejen omkring det.Start med at rulle fra den brede kant og ned mod spidsen.
- Sæt hornene med sammenføjningerne nedad på en bageplade med bagepapir.
- Tænd ovnen på 225 grader.Lad hornene efterhæve i 30 minutter.
- Slå ægget ud i en lille skål og pisk det sammen med en gaffel.Pensl hornene med æg.
- Sæt bagepladen i midten af ovnen og bag i ca. 15 minutter.Tag et horn ud af ovnen – brug grydelapper.Hornet er færdigbagt, hvis det lyder hult, når man banker på undersiden af det.
- Lad hornene køle af på en bagerist.