x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Hjemmelavet surdej

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 6. januar 2019
Rugbrød med surdej smager dejligt og mange er bange for det der med surdej. Denne surdej har været i min familie i 5 år og er super nem at arbejde med.

Rugbrød med surdej smager dejligt og mange er bange for det der med surdej. Er det ikke noget med den skal fodres hver dag og skal på “hotel” når man ikke er hjemme selv? Nej – denne surdej har været i min familie i 5 år og er super nem at arbejde med. Hver gang vi laver surdejsrugbrød, så tager vi 300 gram til side før det kommer i ovnen, som bliver lagt i køleskabet. Her kan det holde sig i en lille måneds tid og skal ikke fodres eller lignende.

Nu har du ingen undskyldning for ikke at lave dit eget rugbrød med surdej mere.


Hjemmelavet surdej

Rugbrød med surdej smager dejligt og mange er bange for det der med surdej. Denne surdej har været i min familie i 5 år og er super nem at arbejde med.
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Bagning
Køkken: Dansk
Keyword: rugbrød
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 3 days
Antal: 300 gram
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 3 deciliter Kærnemælk Økologisk
  • 4 deciliter Rugmel Groft (eller 200 gram)
  • 0.5 tsk. Groft salt

Sådan gør du

  • Bland kærnemælk med rugmel og salt i en skål/bøtte. 
    Kom film henover skålen.
    Lad det stå i 3 døgn ved stuetemperatur og herefter er den klar til brug.

Noter

Surdejen kan bl.a. bruges til disse opskrifter:

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.