
Opskrift på hjemmelavet surdej
Rugbrød med surdej smager dejligt og mange er bange for det der med surdej. Er det ikke noget med den skal fodres hver dag og skal på “hotel” når man ikke er hjemme selv? Nej – denne surdej har været i min familie i 5 år og er super nem at arbejde med. Hver gang vi laver surdejsrugbrød, så tager vi 300 gram til side før det kommer i ovnen, som bliver lagt i køleskabet. Her kan det holde sig i en lille måneds tid og skal ikke fodres eller lignende.
Nu har du ingen undskyldning for ikke at lave dit eget rugbrød med surdej mere. Jeg anbefaler at du bruger den her surdejsrugbrødsopskrift sammen med surdejen.https://gastrofun.dk/opskrift/hjemmelavet-rugbroed-surdej/

Hjemmelavet surdej
Ingredients
- 3 deciliter Kærnemælk Økologisk
- 4 deciliter Rugmel Groft (eller 200 gram)
- 0.5 tsk. Groft salt
Instructions
- Bland kærnemælk med rugmel og salt i en skål/bøtte.
- Kom film henover skålen.
- Lad det stå i 3 døgn ved stuetemperatur og herefter er den klar til brug.