x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Hjemmelavet Rugbrød (surdej)

PER ASMUSSEN | 10. oktober 2017

Brødet vi danskere er verdenskendt for og vi elsker.

Brødet er lavet med hjemmelavet surdej og masser af kerner.

Rugbrød findes i andre lande, men vores danske version er mindre sød og mørk end f.eks. det svenske- og tyske brød.

Hjemmelavet Rugbrød (surdej)


Hjemmelavet Rugbrød (surdej)

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 1 day 22 timer 40 minutter
Tilb. tid: 1 time 15 minutter
Antal: 2 brød
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

Dag 1

  • 300 gram Surdej
  • 9 deciliter Vand Lunkent
  • 1 spsk. Salt Groft
  • 200 gram Hvedemel
  • 375 gram Rugmel Groft
  • 375 gram Rugkerner Knækkede

Dag 2

  • 1 can Hvidtøl
  • 1 spsk. Honning
  • 400 gram Rugkerner Knækkede
  • 200 gram Hørfrø
  • 100 gram Solsikkekerner
  • 100 gram Sesamfrø

Sådan gør du

1. dag:

  • Opløs surdejen med vandet og derefter salt - gerne i røremaskine.
    Tilføj hvedemel, rugmel og rugkerner og rør det godt sammen.
    Dæk det til med et viskestykke ved stuetemperatur til dagen efter.
     

2. dag:

  • Tilføj hvidtøllen og lad det trænge godt ned i dejen. Derefter tilføjes honning, rugkerner, hørfrø, solsikkefrø og sesamfrø.
    Rør det godt sammen og tag 300 gram til side og put det i køleskabet til næste gang du bager. Det kan holde sig ca. 4 uger og skal ikke fodres.
    Fordel resten af dejen i 2 lige store brødforme (med bagepapir så de ikke brænder på) og stil det til hævning i et par timer ved stuetemperatur. Sørg for igen at have et viskestykke over.
    Derefter glat overfladen og put det i en kold ovn du tænder på 200 grader varmluft og giver det 1 time og 15 min.
    Brødet tages ud og lægges på en rist til afkølning. Når det er kølet af, fugtes 2 viskestykker som brødet pakkes ind i. Vi plejer at lade det stå natten over hvorefter de pakkes i poser og det ene brød ryger i fryseren.
    Hjemmelavet Rugbrød (surdej)

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.