Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Hjemmelavet rasp

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

18. januar 2018
Nemt og lækkert hjemmelavet rasp

Opskrift på hjemmelavet rasp

Rasp er et ofte anvendt produkt i de fleste husholdninger og er, i al sin enkelhed, tørret brød. Der er både god smag og økonomi i at lave sin rasp selv, det er nemt, og det er altid tilfredsstillende at bruge sine rester i stedet for at smide dem ud.

Vi giver dig her en virkelig simpel opskrift på hjemmelavet rasp. Det er super nemt at lave selv, så det er bare at komme igang.


Antal: 1 Portion

Hjemmelavet rasp

Nemt og lækkert hjemmelavet rasp
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

  • Gammelt-tørt brød

Sådan gør du

  • Tag nogle rester af lyst brød (f.eks. toastbrød, franskbrød, pitabrød eller hvad du lige har på lager).
  • Kom det tørre brød op i en blender eller foodprocessor.
  • Findel brødet. Start ved lav hastighed og øg den efterhånden. 
  • Hvis du både vil have en fin og en grov rasp, kan du dele portionen og sigte den ene. 
  • Fordel de to slags rasp på hver sin bageplade med bagepapir.
  • Tør raspen i ovnen i 30 minutter ved 100 grader uden varmluft.
  • Lad raspen køle helt af inden den kommes på poser.
  • Perfekt til panering af fugl, fisk og svin eller hvad du lige står og mangler panering til.

Noter

Fin rasp laves typisk af brødets krumme (altså brød uden skorpe), hvorimod grov rasp laves af hele brødskive med skorpe.