Cremet og lækker & hjemmelavet nutella. Vores opskrift på chokoladesmør kan laves med kun 4 ingredienser og tager ikke særlig lang tid at lave. Imponer din familie og venner ved morgenbordet med din egen lækre hjemmelavede nutella
Opskrift på hjemmelavet nutella
Cremet og lækker hjemmelavet nutella.
Vores opskrift på chokoladesmør kan laves med kun 4 ingredienser og tager ikke særlig lang tid at lave. Imponer din familie og venner ved morgenbordet med din egen lækre hjemmelavede nutella.
Antal: Glas
Hjemmelavet nutella
Cremet og lækker & hjemmelavet nutella. Vores opskrift på chokoladesmør kan laves med kun 4 ingredienser og tager ikke særlig lang tid at lave. Imponer din familie og venner ved morgenbordet med din egen lækre hjemmelavede nutella
Ingredienser
- 50 gram Hasselnødder
- 150 gram Mørk chokolade Minimum 50 % kakaoprocent
- 1 deciliter Fløde
- 50 gram Smør Stuetemperatur/blødt
- 1 knivspids Salt Godt flagesalt
Sådan gør du
- Start med at riste hasselnødderne på en varm pande (eller 5-10 minutter i ovnen ved 200 grader) til de har fået lidt farve. Gnid derefter skallerne af nødderne, og afkøl dem.
- Brug en minihakker til at blende dem, så du ender med hasselnødsmel.
- Hak chokoladen groft, og læg den i en skål.
- Varm fløden forsigtigt op i en tykbundet gryde og når det koger skal det hældes over chokoladen i skålen.
- Rør godt rundt, så du sikrer at al chokoladen er smeltet. Derefter skal smørret skæres i mindre stykker og hældes i.
- Rør godt, indtil chokoladen og smørret er smeltet sammen og blandingen er flot og blank.
- Rør til sidst hasselnødsmelet og saltet i.
- Skold et glad med låg og hæld nutellaen i mens den stadig er lun.
- Sørg for at tage den ud af køleskabet lidt tid før serveringen, da den ellers er lidt svær at smøre på dit brød.