ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Hjemmelavet donuts

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

14. september 2022
Donuts, den lækre snack med uendelige muligheder. De kan piftes op med rigtig mange forskellige toppings, efter eget ønske og sågar bruges i både det søde og salte køkken.
Hjemmelavet donuts

Opskrift på hjemmelavet donuts

Jeg elsker donuts. Her er mit bud på dejlige hjemmelavede donuts, der kan bruges fra alt som en snack, til børnefødseldagen eller hygge med venner eller familien.

Donuts, den lækre snack med uendelige muligheder. De kan piftes op med rigtig mange forskellige toppings, efter eget ønske og sågar bruges i både det søde og salte køkken.

Jeg tilbereder typisk mine donuts i en frituregryde, men du kan sagtens bruge en gryde på komfuret. Jeg plejer at bruge en smagsneutral olie, som f.eks. raps- eller solsikkeolie når jeg steger mine donuts.


Hjemmelavet donuts
Antal: 18 stk.

Hjemmelavet donuts

Donuts, den lækre snack med uendelige muligheder. De kan piftes op med rigtig mange forskellige toppings, efter eget ønske og sågar bruges i både det søde og salte køkken.
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Sødt
Køkken: Amerikansk
Keyword: friture, Sødt

Grej

Ingredienser

Donutsdej

  • 80 gram Smør
  • 400 gram Sødmælk
  • 25 gram Gær
  • 2 stk. Æg
  • 140 gram Sukker
  • 1 tsk Groft salt
  • 750-800 gram Hvedemel

Glasur

  • 80 gram Flormelis
  • 20 gram Kakao
  • 1,5-2 spsk. Vand

Sådan gør du

  • Smelt smørret, enten i en skål i mikrobølgeovnen eller i en gryde.
  • Kom smørret over i en ny skål og bland gær, mælk og æg i skålen også.
  • Rør det sammen med sukker.
  • Hæld mel og salt igennem en sigte og ned i massen.
  • Rør det godt sammen og dejen skal være ret blød.
  • Dæk skålen til, f.eks. med et låg eller et rent viskestykke.
  • Lad det hæve i cirka 1 time, gerne et lunt sted.
  • Drys mel på køkkenbordet og rul dejen ud i en tykkelse på cirka 1 cm.
  • Udstik dine donuts. Hvis du ikke har en udstikker, så brug glas eller små skåle til det. De skal cirka være 9-10 cm i diameter for at udstikke hele din donut og der skal laves et hul i midten. Det skal cirka være med en diameter på 2,5-3,5 cm.
  • Det overskydende dej kan selvfølgelig rulles ud igen, så næsten det hele kan bruges.
  • Du kan selvfølgelig også tilberede hullerne for sig selv, de ender med at ligne æbleskiver.
  • Placer de udstukne donuts på en bagepapirsbeklædt bageplade. Lad dem hæve 20-30 minutter mere med et rent viskestykke henover

Friturestegte donuts

  • Tænd din frituregryde eller gryde med olie. Olien skal være 180-185 grader.
  • Det er vigtigt at man ikke kommer for mange donuts i ad gangen, da det vil sænke temperaturen for meget på din olie og så vil de i stedet for at blive stegt sprøde, blot suge olien til sig.
  • Lav et par stykker ad gangen og steg dem i 1,5-2 minutter på hver side. Tag dem op af olien og placer dem på en bageplade med fedtsugende papir.
  • Hvis du ønsker, så kan du dyppe dem direkte i sukker/rørsukker eller du kan give dem glasur i stedet for.

Kakaoglasur

  • Kom kakao og flormelis i en lille skål
  • Tilsæt en smule af vandet og rør godt rundt med en gaffel.
  • Fortsæt med at tilsætte en smule vand indtil den har den rette tykkelse.
  • Dyp forsigtigt dine donuts i glasuren og lad det tørre.
  • De er nu klar til servering.
  • Velbekomme.

Noter

Hjemmelavet donuts