Opskrift på hindbærsnitter
De klassiske bagerkager er slet ikke svære at bage selv – til gengæld smager de hjemmebagte af slagsen 100 gange bedre!
Kagerne kan serveres med den hvide glasur som eneste pynt, eller de kan drysses med krymmel eller frysetørrede hindbær ovenpå glasuren.
Hindbærsnitter
Ingredienser
- 150 gram Smør blødt
- 1 stk. Æg
- 100 gram Flormelis
- 300 gram Hvedemel
- marmelade hindbærmarmelade
- Flormelis til glasur
- Kagepynt frysetørrede hindbær eller farvet krymmel
Sådan gør du
Mørdej:
Kom hvedemel, smør, flormelis og æg op i en røremaskine og rør det sammen til en fast dej. Alternativt kan du røre dejen sammen med elpiskerens dejkroge. Tag dejen op af skålen og saml den på bordet. Den skal endelig ikke æltes, men bare samles, til den er sammenhængende. Læg dejen på køl i 45 minutter.Samling af kagen:
Rul dejen ud i cirka 1 cm. tykkelse på en let melet bordplade. Stik runde kager ud - brug et glas eller en udstikkerform - og læg dem på bagepapir. Bag kagerne i cirka 10 minutter ved 175 grader varmluft. Tag kagerne ud af ovnen og lad dem køle af på en bagerist. Smør hindbærmarmelade på den ene halvdel af de afkølede kager og læg den anden halvdel over. Pres kagerne let sammen. Pynt kagerne med tyk, hvid glasur og giv dem gerne et drys farvet krymmel eller frysetørrede hindbær.