x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Hindbærsnitter

Anette Søstrøm Asmussen | 29. august 2018

De klassiske bagerkager er slet ikke svære at bage selv – til gengæld smager de hjemmebagte af slagsen 100 gange bedre!

Kagerne kan serveres med den hvide glasur som eneste pynt, eller de kan drysses med krymmel eller frysetørrede hindbær ovenpå glasuren. 

Hindbærsnitter

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Bagning, Dessert, Kage
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 1 Portion
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 150 gram Smør blødt
  • 1 stk. Æg
  • 100 gram Flormelis
  • 300 gram Hvedemel
  • marmelade hindbærmarmelade
  • Flormelis til glasur
  • Kagepynt frysetørrede hindbær eller farvet krymmel

Sådan gør du

  • Mørdej:

    Kom hvedemel, smør, flormelis og æg op i en røremaskine og rør det sammen til en fast dej. Alternativt kan du røre dejen sammen med elpiskerens dejkroge. 
    Tag dejen op af skålen og saml den på bordet. Den skal endelig ikke æltes, men bare samles, til den er sammenhængende. 
    Læg dejen på køl i 45 minutter.
     

    Samling af kagen:

    Rul dejen ud i cirka 1 cm. tykkelse på en let melet bordplade.
    Stik runde kager ud - brug et glas eller en udstikkerform - og læg dem på bagepapir.  
    Bag kagerne i cirka 10 minutter ved 175 grader varmluft.
    Tag kagerne ud af ovnen og lad dem køle af på en bagerist. 
    Smør hindbærmarmelade på den ene halvdel af de afkølede kager og læg den anden halvdel over. Pres kagerne let sammen.
    Pynt kagerne med tyk, hvid glasur og giv dem gerne et drys farvet krymmel eller frysetørrede hindbær.
     
    Hindbærsnitter

Noter

Husk at drysse krymmel på kagerne mens glasuren stadig er våd. Ellers vil pynten ikke hænge fast. 

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.