
Opskrift på hindbærcupcakes med hvid chokolademoussé
Mmm… hindbærcupcakes; på én gang syrlige og søde og lækkert svampede, det kan altså bare noget! Til de her har jeg tilføjet hvide chokoladechunks til dejen OG toppet med en fløjlsblød hvid chokolademoussé. Mums for en omgang!
De kunne egentlig sagtens spises bare som de er de her cupcakes, altså uden nogen topping, men er du alligevel i gang og vil have lidt ekstra luksus, så put mousséen ovenpå – bare lige vær opmærksom på, at den skal have 1 – 2 timers køletid. Evt. kan du lave den dagen før, og så er der altså rimelig hurtigt super lækre cupcakes klar

Hindbærcupcakes med hvid chokolademoussé
Ingredienser
- 60 gram Smør stuetempereret
- 175 gram Sukker
- 1 stk. Æg
- 160 gram Mel
- 1,5 tsk. Bagepulver
- 1/4 tsk. Salt
- 1,5 tsk. Vaniljesukker
- 1,5 deciliter Mælk
- 75 gram Hindbær både friske og frosne kan bruges
- 50 gram Hvid chokolade grofthakket
Hvid chokolademoussé
- 1 stk. Husblasblade
- 2,5 deciliter Fløde
- 100 gram Hvid chokolade hakket
Sådan gør du
Hindbærcupcakes
- Tænd ovnen på 175 grader.
- Pisk smør og sukker let og luftigt.
- Tilsæt æg og pisk godt.
- Tilsæt mel, bagepulver, vanillesukker, salt og mælk – rør godt sammen.
- Vend forsigtigt hindbær og chokolade i dejen og fordel dejen i muffinsforme; de skal fyldes ca 2/3 del op.
- Bag i ovnen 15-20 min. Tjek efter 15 min med en tandstik; der skal ikke hænge dej ved.
- Tag dem ud og lad dem afkøle.
Hvid chokolademoussé
- Udblød husblassen i koldt vand.
- Varm fløden op til kogepunktet, opløs husblassen i fløden og hæld den varme fløde over chokoladen. Rør til det er smeltet sammen og sæt det på køl.
- Når massen er helt afkølet, piskes den med en håndmixer til du får en let og luftig moussé.
- Put mousséen i en sprøjtepose med stjernetyl og pynt dine cupcakes. Drys evt med finthakket hvid chokolade og frysetørrede hindbær.
Noter
