Havregrynskugler – kun for voksne! 😉
Havregrynskugler hører enhver jul til, og der skal selvfølgelig både være den gode, “stærke” slags til de voksne og de mere børnevenlige af slagsen.
I den her udgave har jeg brugt en rigtig god, mørk rom – så de er altså ikke særligt børnevenlige! Man kan jo altid undlade rom, hvis man gerne vil tilgodese både store og små – eller man kan bare lave to forskellige varianter.
Denne gang forsøgte jeg mig med fire forskellige slags krymmel. De tre var super gode, mens både min mand og jeg ikke var så vilde med de frysetørrede bær. Det er jo en smagssag, så måske de lige er noget for dig 🙂

Ingredienser
- 200 gram Havregryn
- 125 gram Smør blødt
- 125 gram Sukker
- 1 tsk. Vaniljesukker
- 30 gram Kakao pulver
- 50 gram Marcipan
- 4 spsk. Kaffe brygget
- Salt en smule
- 2 spsk. Rom mørk
- 2 deciliter krymmel jeg brugte tivolikrymmel, kokosmel, sukker og frysetørret bær
Sådan gør du
- Jeg lavede denne opskrift i en skål og piskede med en el-pisker. Jeg tænker dog man sagtens kunne bruge en røremaskine til den. Alle ingredienserne (undtagen rom og krymmel) blev blendet sammen til en ensartet masse. Herefter blev den smagt til med rom. Nøjes med 1 spsk. hvis du "bare" ønsker lidt dybde og du kan sagtens gå op i 3 spsk., hvis du ønsker den mere sprittet. Rul dem alle sammen til kugler - jeg fik cirka 30 stk. ud af opskriften. Tril dem herefter i dit ønskede krymmel - jeg brugte 4 forskellige udgaver.
Om forfatteren
Jeg fandt opskriften i Spisbedre nr. 12 - december 2019.