ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Havregrødsboller

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 31. marts 2018
Savner du lidt bid i dine boller og at kunne gøre dine lyse boller lidt sundere? Denne opskrift indeholder havregrød og det giver en dejlig fylde til bollerne.

Hvem har ikke et blødt punkt for duften af hjemmebagte boller?

Her får du en opskrift på nogle lækre boller med havregrød, hvilket gør dem smækfyldt med sunde, mættende fibre og dejlig smag.

Havregrødsbollerne er oplagte som et alternativ til madpakkens kedelige rugbrødsmadder eller som en eftermiddagssnack. De er både gode lune med smør eller kolde som en mini-sandwich. Bager du en stor portion, kan du med fordel fryse dem ned – så kan du altid hive et par stykker ud, når du får lyst til lidt hjemmebag.


Antal: 15 Stk

Havregrødsboller

Savner du lidt bid i dine boller og at kunne gøre dine lyse boller lidt sundere? Denne opskrift indeholder havregrød og det giver en dejlig fylde til bollerne.
3.24 fra 21 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Morgenmad
Køkken: Dansk
Forb. tid: 2 timer
Tilb. tid: 20 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 200 gram havregrød 1dl havregryn 2dl vand
  • 5 deciliter Vand Lunkent vand
  • 0.5 pakke Tørgær Eller alm. Gær
  • 1 spsk. Groft salt
  • 1 spsk. Sukker
  • 25 gram Smør Smeltes
  • 800 gram Hvedemel
  • 1 spsk. Olie Til skålen
  • 1 stk. Æggeblomme Til pensling

Sådan gør du

  • Kom havregryn og 2 dl. vand i en gryde og kog det til havregrød.
  • Lad havregrøden køle ned.
  • Bland gær, 5 dl. lunkent vand, sukker, salt og smeltet smør op i en røreskål sammen med den afkølende havregrød og rør det godt sammen (lav evt. lidt ekstra havregrød om morgenen, når der alligevel koges grød til familien).
  • Tilsæt melen lidt ad gangen, indtil dejen er glat og lækker
  • Lad dejen hæve i en skål smurt med lidt olie i 60 minutter under en badehætte/ film eller et viskestykke.
  • Vend dejen ud på et let meldrysset bord.
  • Del dejen i 15 stykker, uden at slå luften ud af dejen.
  • Tril dejen til fine boller, og fordel bollerne på to bageplader beklædt med bagepapir.
  • Lad bollerne efterhæve i 30 minutter, imens ovnen varmes op til 220 grader.
  • Pensel bollerne med den sammenpiskede æggeblomme.
  • Bag pladerne hver for sig, i 10 minutter ved 220 grader.
  • Lad bollerne afkøle på en bagerist.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.