
Opskrift på havregrødsboller
Hvem har ikke et blødt punkt for duften af hjemmebagte boller?
Her får du en opskrift på nogle lækre boller med havregrød, hvilket gør dem smækfyldt med sunde, mættende fibre og dejlig smag.
Havregrødsbollerne er oplagte som et alternativ til madpakkens kedelige rugbrødsmadder eller som en eftermiddagssnack. De er både gode lune med smør eller kolde som en mini-sandwich. Bager du en stor portion, kan du med fordel fryse dem ned – så kan du altid hive et par stykker ud, når du får lyst til lidt hjemmebag.

Havregrødsboller
Ingredienser
- 200 gram havregrød 1dl havregryn 2dl vand
- 5 deciliter Vand Lunkent vand
- 0.5 pakke Tørgær Eller alm. Gær
- 1 spsk. Groft salt
- 1 spsk. Sukker
- 25 gram Smør Smeltes
- 800 gram Hvedemel
- 1 spsk. Olie Til skålen
- 1 stk. Æggeblomme Til pensling
Sådan gør du
- Kom havregryn og 2 dl. vand i en gryde og kog det til havregrød.
- Lad havregrøden køle ned.
- Bland gær, 5 dl. lunkent vand, sukker, salt og smeltet smør op i en røreskål sammen med den afkølende havregrød og rør det godt sammen (lav evt. lidt ekstra havregrød om morgenen, når der alligevel koges grød til familien).
- Tilsæt melen lidt ad gangen, indtil dejen er glat og lækker
- Lad dejen hæve i en skål smurt med lidt olie i 60 minutter under en badehætte/ film eller et viskestykke.
- Vend dejen ud på et let meldrysset bord.
- Del dejen i 15 stykker, uden at slå luften ud af dejen.
- Tril dejen til fine boller, og fordel bollerne på to bageplader beklædt med bagepapir.
- Lad bollerne efterhæve i 30 minutter, imens ovnen varmes op til 220 grader.
- Pensel bollerne med den sammenpiskede æggeblomme.
- Bag pladerne hver for sig, i 10 minutter ved 220 grader.
- Lad bollerne afkøle på en bagerist.