
Opskrift på hasselback kartofler med hvidløg og rosmarin
Hasselback kartofler er en herlig måde at servere kartofler på; sprøde udenpå, bløde indeni og, i denne udgave, med smag fra hvidløg og krydderurter.
Hemmeligheden er, at skære kartoflerne i så tynde skiver som muligt – dog uden at skære helt igennem. Og så smør selvfølgelig! Som skal hældes over kartoflerne inden bagning og som tilføjer den helt rigtige smag til kartoflerne.
Du kan i princippet putte hvad som helst ovenpå dine hasselback kartofler; fx ost, bacon, rasp og forskellige krydderier og krydderurter. Denne udgave er den helt simple, som smager fantastisk i sig selv, og som du kan bruge til det meste – så kan du selv eksperimentere videre derfra.

Hasselback kartofler med hvidløg og rosmarin
Ingredienser
- 800 gram Kartofler små
- 50 gram Smør
- 2 fed Hvidløg
- 2 kviste Rosmarin
- 2 tsk. Timian tørret
- 1 tsk. Groft salt
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Vask kartoflerne godt og skær tynde skiver ca. 2/3 dele ned i gennem, gerne så tynde som muligt. Læg kartoflerne i et ovnfast fad.
- Smelt smørret i en lille gryde, knus hvidløgsfedene og rør dem i smørret.
- Hæld smørblandingen ud over kartoflerne, sørg for at fordele godt.
- Hak rosmarinstilkene fint og strø dem over kartoflerne.
- Strø også timian og salt over kartoflerne.
- Tilbered kartoflerne i ovnen ca. 45 min, til de er gyldne og sprøde udenpå.