Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Hasselback kartofler med hvidløg og rosmarin

Henriette akHenriette Kristiansen

Nem ganeforkælende hverdagsmad. Variation i hverdagsmaden? Her kan alle kan være med.

5. marts 2024
Hasselback kartofler er en herlig måde at servere kartofler på; sprøde udenpå, bløde indeni og, i denne udgave, med smag fra hvidløg og krydderurter.
Hasselback kartofler med hvidløg og rosmarin

Opskrift på hasselback kartofler med hvidløg og rosmarin

Hasselback kartofler er en herlig måde at servere kartofler på; sprøde udenpå, bløde indeni og, i denne udgave, med smag fra hvidløg og krydderurter.

Hemmeligheden er, at skære kartoflerne i så tynde skiver som muligt – dog uden at skære helt igennem. Og så smør selvfølgelig! Som skal hældes over kartoflerne inden bagning og som tilføjer den helt rigtige smag til kartoflerne.

Du kan i princippet putte hvad som helst ovenpå dine hasselback kartofler; fx ost, bacon, rasp og forskellige krydderier og krydderurter. Denne udgave er den helt simple, som smager fantastisk i sig selv, og som du kan bruge til det meste – så kan du selv eksperimentere videre derfra.


Hasselback kartofler med hvidløg og rosmarin
Antal: 4 personer

Hasselback kartofler med hvidløg og rosmarin

Hasselback kartofler er en herlig måde at servere kartofler på; sprøde udenpå, bløde indeni og, i denne udgave, med smag fra hvidløg og krydderurter.
Forfatter: Henriette Krisiansen
Ret: Tilbehør
Køkken: Skandinavisk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 45 minutter

Ingredienser

  • 800 gram Kartofler små
  • 50 gram Smør
  • 2 fed Hvidløg
  • 2 kviste Rosmarin
  • 2 tsk. Timian tørret
  • 1 tsk. Groft salt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Vask kartoflerne godt og skær tynde skiver ca. 2/3 dele ned i gennem, gerne så tynde som muligt. Læg kartoflerne i et ovnfast fad.
  • Smelt smørret i en lille gryde, knus hvidløgsfedene og rør dem i smørret.
  • Hæld smørblandingen ud over kartoflerne, sørg for at fordele godt.
  • Hak rosmarinstilkene fint og strø dem over kartoflerne.
  • Strø også timian og salt over kartoflerne.
  • Tilbered kartoflerne i ovnen ca. 45 min, til de er gyldne og sprøde udenpå.