
Opskrift på hasselback kartofler i airfryer
Hasselbagt(e), Hasselbach eller Hasselback kartofler? Der er mange navne, men det rigtige navn er “Hasselback”, da retten stammer fra den svenske restaurant “Restaurant Hasselbacken”.
Disse lækre kartofler er lavet i en airfryer, men du kan også lave dem med succes i ovnen.

Hasselback Kartofler i Airfryer
Ingredienser
- 1 kilogram Kartoffel Gerne med skræl
- 1 deciliter Olie
- 15 gram Smør
- Krydderier Salt, peber og paprika
Sådan gør du
- Sørg for at kartoflerne enten er skrællet eller renset godt af for jord hvis du beholder det på.
- Vi foretrækker at skrællen er på generelt, da der er masser af smag og vitaminer i der i.
- Det sværeste ved Hasselback kartofler er disciplinen udskæringen af dem. Man skal være nøjsom og meget omhyggelig.
- Skær crika 2/3 ned i kartoflerne med og bliv ved med at skære - jo kortere afstand mellem rillerne, jo bedre. Hvis du kan komme helt ned til 1 mm. mellem dem, så er det helt perfekt.
- Tricket til ikke at fejle (dvs. skære helt igennem kartoflen) er at lægge en trægrydeske bag kartoflen - så man skærer ned i den. Det sikrer at man ikke skærer helt igennem dem.
- Hæld olien i et krus og dyp kartoflerne der i én for én. Hæld saltet, peberet og paprikaen hen over dem og sæt dem i et ildfast fad og ind i din forvarmede airfryer på 190 grader.
- Efter 25 minutter skal smørret skæres i tynde skiver og lægges oven på hver enkel kartoffel og giv dem cirka 10 minutter mere til de er sprøde.