Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Gulerodssuppe

gastrofunlogoRedaktion
   
21. februar 2019
En dejlig kødfri ret bestående af en lækker cremet gulerodssuppe med kardemommeyoghurt, ristede kikærter, mandler og purløgsblomster Der er masser af varme krydderier i suppen og det gør at man slet ikke savner kød i retten.  Vi har opskriften fra bogen "Evergreen", skrevet af Mikkel Karstad.

Opskrift på gulerodssuppe

En dejlig kødfri ret bestående af en lækker cremet gulerodssuppe med kardemommeyoghurt, ristede kikærter, mandler og purløgsblomster

Der er masser af varme krydderier i suppen og det gør at man slet ikke savner kød i retten. 

Vi har opskriften fra bogen “Evergreen”, skrevet af Mikkel Karstad.


Antal: 4 Portioner

Gulerodssuppe

En dejlig kødfri ret bestående af en lækker cremet gulerodssuppe med kardemommeyoghurt, ristede kikærter, mandler og purløgsblomster Der er masser af varme krydderier i suppen og det gør at man slet ikke savner kød i retten.  Vi har opskriften fra bogen "Evergreen", skrevet af Mikkel Karstad.
Forfatter: Redaktion
Forb. tid: 1 day 8 minutter
Tilb. tid: 55 minutter

Ingredienser

Ristede kikærter

  • 50 gram Kikærter

Gulerodssuppe

  • 500 gram Gulerødder
  • 1 stk. Skalotteløg
  • 1 fed Hvidløg
  • 2 spsk. Olivenolie Ekstra jomfru
  • 1 tsk. Chili Tørret
  • 1 stk. Stjerneanis
  • 1 stk. frisk rosmarin Kvist
  • 1 stk. Appelsin
  • 1 liter Vand
  • 0.5 deciliter Fløde
  • Salt
  • Peber Fra kværn
  • 1 stk. Citron Usprøjtet (økologisk)

Kardemommeyoghurt

  • 2 deciliter Græsk Yoghurt
  • 1 tsk. Kardemomme Knust
  • 3 spsk. Olivenolie Ekstra jomfru

Anretning

  • 25 gram Mandler
  • Purløg Håndfuld. Enten finskåret purløg eller purløgsblomster

Sådan gør du

Ristede kikærter

  • Sæt kikærter i blød i koldt vand, og lad dem stå i 24 timer.
    Kom kikærterne i en gryde, hæld rent vand over dem, og bring i kog.
    Kog kikærterne i 40-45 minutter, til de er møre.
     

Gulerodssuppe

  • Skræl gulerødder, pil skalotteløg og hvidløg, og hak det hele i mindre stykker.
    Kom 2 spsk olie i en gryde, tilsæt løg, hvidløg, chili og stjerneanis, og lad det sautere lidt.
    Tilsæt så gulerødder og rosmarin, og lad det sautere i 4-5 minutter, til gulerødderne begynder at tage lidt farve.
    Tilsæt appelsinsaft, fintrevet appelsinskal og 1 liter vand. Bring i kog, og lad suppen koge i 15-20 minutter, til gulerødderne er møre og stadig har lidt af sin friskhed i smagen tilbage.
    Tag rosmarinkvisten op af suppen, tilsæt fløden, og lad suppen koge i yderligere 2 minutter.
    Kom suppen i en blender, eller brugen stavblender, og blend til en helt glat suppe.
    Smag til med salt, friskkværnet peber og lidt citronsaft.
    Hæld suppen tilbage i gryden, hvis du har haft den i en blender, og hold den lun.
     

Kardemommeyoghurt

  • Rør yoghurten med kardemomme, fintrevet citronskal, salt og friskkværnet peber, og lad den stå i 5 minutter og trække smag.
     

Anretning

  • Rist kikærterne i lidt olie på en pande, så de bliver sprøde.
    Kom hakkede mandler på panden, og rist dem med de sidste 30 sekunder.
    Krydr med salt og friskkværnet peber.
    Anret den varme suppe i skåle med en god klat kardemomme- yoghurt, ristede kikærter og mandler og purløgsblomster på toppen.
    Dryp med lidt olivenolie.