ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Gulerodsboller

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

12. juli 2018
Sunde og lækre gulerodsboller. Denne opskrift er nem og hurtig at lave og er en god måde at få brugt dine gulerodsrester på.

Opskrift på gulerodsboller

Sunde og lækre gulerodsboller. Denne opskrift er nem og hurtig at lave og er en god måde at få brugt dine gulerodsrester på.


Antal: 10 Stk

Gulerodsboller

Sunde og lækre gulerodsboller. Denne opskrift er nem og hurtig at lave og er en god måde at få brugt dine gulerodsrester på.
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Bagning
Køkken: Dansk
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 10 minutter

Ingredienser

  • 0.25 pakke Gær
  • 1 tsk. Sukker
  • 1 tsk. Groft salt
  • 2 spsk. Olie
  • 3 stk. Gulerødder Vasket og revet
  • 400 gram Fuldkornshvedemel

Sådan gør du

  • Kom gær, salt, sukker og olie op i en røreskål sammen med lunkent vand. Rør gæren ud i vandet.
  • Riv de vaskede gulerødder og kom dem op i røreskålen.
  • Rør fuldkornsmelet i lidt ad gangen, til du har en let klister dej.
  • Lad dejen hvile i 30 minutter, under en badehætte eller husholdningsfilm.
  • Vend dejen ud på et meldrysset bord og del dejen i 10 stykker og rul dem til boller.
  • Kom bollerne på en bageplade med bagepapir og lad den hæve i 30 minutter under et viskestykke.
  • Forvarm ovnen til 180 grader varmluft og bag bollerne 10-15 minutter nederst i ovnen.
  • Lad bollerne afkøle på en bagerist.