Sunde og lækre gulerodsboller. Denne opskrift er nem og hurtig at lave og er en god måde at få brugt dine gulerodsrester på.

Opskrift på gulerodsboller
Sunde og lækre gulerodsboller. Denne opskrift er nem og hurtig at lave og er en god måde at få brugt dine gulerodsrester på.

Servings: Stk
Gulerodsboller
Sunde og lækre gulerodsboller. Denne opskrift er nem og hurtig at lave og er en god måde at få brugt dine gulerodsrester på.
Ingredients
- 0.25 pakke Gær
- 1 tsk. Sukker
- 1 tsk. Groft salt
- 2 spsk. Olie
- 3 stk. Gulerødder Vasket og revet
- 400 gram Fuldkornshvedemel
Instructions
- Kom gær, salt, sukker og olie op i en røreskål sammen med lunkent vand. Rør gæren ud i vandet.
- Riv de vaskede gulerødder og kom dem op i røreskålen.
- Rør fuldkornsmelet i lidt ad gangen, til du har en let klister dej.
- Lad dejen hvile i 30 minutter, under en badehætte eller husholdningsfilm.
- Vend dejen ud på et meldrysset bord og del dejen i 10 stykker og rul dem til boller.
- Kom bollerne på en bageplade med bagepapir og lad den hæve i 30 minutter under et viskestykke.
- Forvarm ovnen til 180 grader varmluft og bag bollerne 10-15 minutter nederst i ovnen.
- Lad bollerne afkøle på en bagerist.