ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Grydebrød | Verdens bedste brød

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 5. juli 2019
Grydebrød på fordej og næsten ingen gær. Verdens bedste brød! Helt perfekt begynderbrød.

Det er ikke for sjov, at grydebrød ofte kaldes verdens bedste brød: Du får en superlækker og saftig krumme med godt med bid, og en ultratynd sprød skorpe.

Grydebrødet her er lavet på en fordej og næsten ingen gær, og det er et perfekt madbrød med en god fast krumme, der kan suge noget sovs til sig! ?

Fordej er en dej, der er lavet – ja, du gættede rigtigt – på forhånd. Man bruger meget lidt gær, og så får dejen lov at stå ved stuetemperatur i nogle timer, inden den skal bruges. Til denne opskrift fik fordejen lov at stå i 12 timer.


Antal: 1 brød

Grydebrød | Verdens bedste brød

Grydebrød på fordej og næsten ingen gær. Verdens bedste brød! Helt perfekt begynderbrød.
4 fra 1 stemme
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Bagning
Køkken: Dansk
Forb. tid: 12 timer 20 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 600 gram Vand lunkent
  • 500 gram Durum mel
  • 60 gram Havregryn
  • 1 tsk. Salt
  • Gær en lille kugle på 1 cm i diameter

Sådan gør du

  • Start med at finde en stor skål.
  • Hæld det lunkne vand i skålen.
  • Kom gæret i skålen og rør det ud i vandet.
  • Kom havregryn og salt i skålen.
  • Rør det sammen.
  • Tilsæt durummel og rør det ud til en klistret og våd dej.
  • Tag et klæde eller viskestykke og dæk skålen til.
  • Lad dejen stå tildækket i 12 timer ved stuetemperatur.
  • Find en gryde, der kan holde til at komme i ovnen (for eksempel en støbejernsgryde) og sæt den i ovnen.
  • Tænd ovnen på højest mulige temperatur samt varmluft.
  • Lad gryden varme op i minimum 20 minutters tid.
  • Tag den brandvarme gryde ud af ovnen. Sluk ikke for ovnen.
  • Kom dejen i gryden og sæt låg på. Sæt gryden tilbage i ovnen.
  • Lad brødet bage i cirka 25 min., fortsat på højest mulige temperatur samt varmluft. Tag låget af gryden og lad brødet bage videre i yderligere 5 til 10 minutter.
  • Tag det færdige brød ud af ovnen. Lad det hvide i cirka 15 minutter inden du skærer det i skiver.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.