x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Grydebrød i stegeso

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 7. juni 2019

Saftigt og nemt grydebrød.

Grydebrød er noget af det bedste og nemmeste brød, du kan bage! Du får en super tynd og sprød skorpe, der dækker en saftig og lækker krumme. Dette smagfulde brød har et væld af serveringsmuligheder.
Grydebrød er desuden æltefri, så udover at være verdens bedste og nemmeste brød, undgår du også snaskede fingre.

Brødet er bagt på en såkaldt fordej, hvilket blot betyder, at den har hævet natten over. Jeg bagte i øvrigt mit grydebrød i en stegeso, og det blev utroligt lækkert!


Grydebrød i stegeso

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 8 timer
Tilb. tid: 45 minutter
Antal: 1 Stk
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 10 gram Gær
  • 5 deciliter Vand Koldt
  • 3 spsk. Olivenolie
  • 2 spsk. Groft salt
  • 550 gram Tipo 00
  • 150 gram Fuldkornshvedemel

Sådan gør du

  • Dagen inden

    Tag en skål og tilsæt vand.
    Opløs gær heri og tilføj salt og olie.
    Tilføj nu fuldkornshvedemel og rør rundt.
    Dernæst tilføjes Tipo 00.
    Rør det hele sammen.
    Dæk skålen til med et viskestykke.
    Sæt dejen i køleskabet og lad den hæve natten over.
     

    På dagen

    Ovnen tændes på 225 grader almindelig over- og undervarme.
    Placér straks den tomme stegeso i ovnen.
    Lad stegesoen så i ovnen i 30 min. tid, så den bliver varm.
    Tag stegesoen ud af ovnen.
    Hæld med det samme dejen over i den varme stegeso.
    Læg låget på stegesoen.
    Sæt stegesoen tilbage i ovnen.
    Lad brødet bage i 30 min..
    Herefter fjernes låget og brødet bager videre uden låg i yderligere 15 min.
    Vend brødet ud af stegesoen.
    Læg brødet på en rist til afkøling.
    Grydebrød kan serveres som tilbehør
    Grydebrød i stegeso
    Grydebrød i stegeso
     

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.