x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Groft foccacia med rødbede og rosmarin

SPONSORERET INDHOLD | 24. september 2020
Opskriften lever op til fuldkornslogoet

Foccaciabrødet er et saftigt og smagfuldt madbrød, der med italiensk oprindelse og tradition har højnet diverse måltider med en sprød kant af olivenolie og rosmarin. Det karakteristiske madbrød er beslægtet med pizzaen og stammer fra den norditalienske region Ligurien, hvorfra brødet har udviklet sig i mange smagsvarianter, men nogenlunde i samme form.

Ligesom med pizzaen udgør foccaciabrødet en sand legeplads for den kulinariske udforsker og eksperimentator. Brødet kan toppes med forskellige urter, krydderier og oste, ligesom at dejen også kan tilsættes surdej og revne grøntsager.

Foccaciabrødet komplimenterer det meste aftensmad, men kan gennemskåret også sagtens udgøre en over- og underbolle til en frokostsanwich. Den italienske brødkunst kan sågar også spises med nogle skiver ost og på den måde udgøre et mellemmåltid.

I denne version af foccaciabrødet er den fuldkornsholdige dej blandet med revne rødbeder, der giver brødet et farveprægtigt og appetitligt udtryk med grøntsagens kraftigt mørkerøde kød.

Find dine æltefingre og bageplade frem og løft aftenmåltidet med et groft focaccia med rødbede og rosmarin!

Find flere opskrifter med fuldkorn her 


Groft foccacia med rødbede og rosmarin

Opskriften lever op til fuldkornslogoet
No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Madbrød
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Antal: 1 Et stort brød
Forfatter: Sponsoreret indhold

Ingredienser

  • 5 deciliter Vand
  • 50 gram Gær
  • 1 tsk. Groft salt
  • 200 gram Fuldkornshvedemel
  • 250 gram hvid fuldkornshvede
  • 150 gram Hvedemel
  • 250 gram Syltede rødbeder
  • 2 spsk. Olivenolie
  • 1 tsk. Flagesalt
  • 3 Rosmarinkviste gerne friske

Sådan gør du

  • Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt og lidt af melet. Rør dejen godt sammen og tilsæt resten af melet. Dejen skal føles tung og lidt klistret. Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 time.
    Skræl rødbederne og riv dem på den grove side af et rivejern. Ælt rødbederne i dejen og lad dejen efterhæve i ca. en halv time.
    Lad en bageplade blive i ovnen og tænd på 230 grader.
    Vend dejen forsigtigt over på et stykke bagepapir. Lav små huller i dejen med fingrene og fordel olivenolien, salt og små kviste frisk rosmarin over hele brødet.
    Løft forsigtigt bagepapir med dej over på den varme bageplade og bag brødet i ovnen i ca. 25 minutter
     
    Næringsindhold pr. 100 gram
    724 kJ / 173 kcal.
    Fedt 3 g, heraf 0,3 g mættet fedt
    Kulhydrat 28,7 g, heraf 4,6 g kostfibre
    Protein 5,3 g

Om forfatteren


Annoncørbetalt. Skriv til os på per@gastrofun.dk hvis du er interesseret i at annoncere selv.