Opskrift på grønsagssuppe med peberrodscreme
En lækkert cremet suppe i den kolde tid. Denne ret er her lavet vegetarisk (minus bacon drys) med blandt andet grøntsagsbouillon. Denne skiftes let til hønsebouillon for mere rund smag. Suppen her er virkelig lækker og kan klart anbefales. Jeg sluttede den af med bacon, hakket persille, og en peberrodscreme. Denne creme giver virkelig et godt twist til den bløde runde smag fra suppen.

Grønsagssuppe med peberrodscreme
Ingredients
- 1 kilogram Kartoffel
- 1 kilogram Gulerødder
- 1 stk. Blomkål
- 2 stk. Løg
- 4 clove Hvidløg
- 2 spsk. Olie Smagsneutral
- 4 liter fond Grønsagsfond. Kan sagtens laves ud af boullionterninger
- 250 gram Bacon
- 40 gram Smør
- 2 deciliter Fløde
- Brev Tørsleff Brunkager krydderi Salt og peber
- 1 bunch Persille
- Balsamico Efter smag
- 4 spsk. Peberrodscreme
Instructions
- Skræl kartoflerne og gulerødderne og skær dem i små tern. Gør det samme med blomkålet bagefter. Snit derefter hvidløgene og løgene i små tern. Kom dem op i en stor, tykbundet gryde og steg dem gyldne sammen med olien. Tilsæt herefter kartoflerne, gulerødderne og blomkålet i gryden. Tilsæt fonden og lad det simre i 20-25 minutter (alle grønsagerne skal være møre). Mens det simrer skal du skære din bacon i mindre stykker og stege det sprødt på en pande ved middelhøj varme. Blend grønsagerne direkte i gryden med en stavblender indtil den er glat. Hæld det kolde smør i suppen og rør rundt. Derefter skal fløden tilsættes og suppen smages til med salt og peber. Server suppen med en skefuld peberrodscreme og drys bacon og persillen hen over. Stænk retten med et par dråber balsamico og velbekomme.