ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Græskarsuppe

ANNE METTE AUTZEN | 9. november 2018

Cremet og fyldig græskarsuppe med cremefraiche og ristede græskarkerner. En dejlig lækker og mættende vegetarret til en kold efterårsdag.


Græskarsuppe

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Antal: 6 Portioner
Forfatter: Anne Mette Autzen

Ingredienser

  • 1 stk. Hokkaidogræskar
  • 2 stk. Gulerødder
  • 4 stk. Kartofler
  • 2 spsk. Spidskommen
  • 2 deciliter Fløde
  • 2 spsk. Sukker
  • 1 stk. Chili Rød
  • 0.5 tsk. Cayennepeber
  • Krydderier Salt, peber og citronsaft
  • Græskarkerner
  • Salt
  • Olie Smagsneutral. Til stegningen
  • Creme Fraiche 18 %

Sådan gør du

  • Græskarsuppe:

    Græskarret udhules og skæres (med skræl) ud i slå tern.
    Gulerødder og kartofler skrælles og skæres ligeledes ud i små tern.
    Grøntsagerne kommes op i gryden og der hældes vand over til det dækker grøntsager der koges møre i cirka 30 minutter.
    Fløden, chili (fint hakket), cayennepeber, spidskommen, sukker og citronsaft hældes ved og suppen blendes med en stavblender.
    Suppen smages til med salt og peber - evt ekstra citronsaft!
     

    Ristede græskarkerner:

    Varm en pande godt op og tilsæt olien.
    Hæld kernerne på og lad dem "riste" ved høj varme under omrøring.
    De vil stille og rolig begynde at poppe og når det sker, skal der skrues ned for blusset.
    Tilsæt salt og lad dem blive ristet igennem.
    Tag dem op af panden og placer dem på køkkenrulle/viskestykke.
     

    Servering:

    Server suppen med en spiskeskefuld creme fraiche på toppen og drys med de ristede græskarkerner.
    Græskarsuppe
     

Noter

Tip; suppen kan med fordel laves dagen forinden, således den når at trække.

Om forfatteren


Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!