
Opskrift på græskarsuppe med ristet palmekål, græskarkerner og søde æbler
Hokkaidogræskarret er et lille, orange græskar med det det smukkeste, orange græskarkød. Det er genialt til supper, da det er mindre og nemmere at håndtere end et kæmpestort græskar på flere kilo.
Server suppen med ristede græskarkerne, ristet palmekål og tern af æbler på toppen.

Græskarsuppe med ristet palmekål, græskarkerner og søde æbler
Ingredienser
- 1 stk. Hokkaidogræskar
- 1 stk. Løg
- 4 clove Hvidløg
- 2 stk. Bagekartofler
- 0.5 stk. Chili rød chili
- Frisk ingefær
- 1.5 deciliter Fløde
- Olivenolie til stegning
- 1 spsk. Citronsaft
- 1 spsk. Spidskommen
- Krydderier
- Vand
- 2 stk. Æbler
- 2 deciliter Græskarkerner
- Salt
- palmekål bladene
- Olivenolie
Sådan gør du
Suppe:
Flæk hokkaidogræskarret med en stor kniv og fjern kernerne og det trævlede kød i midten. Skær græskarret i mindre både og skræl dem. Skær græskarkødet i grove tern. Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Pil og hak løg og hvidløg og skær også dem i grove tern. Opvarm en stor gryde med olivenolie. Svits grøntsagerne i olien i et par minutter og tilsæt spidskommen. Flæk chilien og fjern kernerne. Skær den i mindre stykker og tilsæt den til grydens indhold. Hæld vand over grøntsagerne - vandet skal kun dække 2/3 af grøntsagerne - og lad gryden koge ved lav varme i cirka 30 minutter. Blend suppen cremet og glat med en stavblender. Tilsæt fløde og varm suppen op til kogepunktet. Smag suppen til med salt, peber og friskrevet ingefær.Topping:
Opvarm en pande og rist græskarkernerne i olie, til de popper. Tag dem af panden og drys dem med salt. Kom lidt mere olie på panden og rist palmekålen til den er sprød og gylden. Krydr med salt og peber. Fjern kernehusene fra æblerne og skær dem i små tern.Servering:
Server suppen i skåle med de tre slags topping ved siden af. Dryp også gerne suppen med lidt god oliven- eller krydderolie efter smag.