x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Græskarbrød

FADLSFORLAG | 22. marts 2019

Lækker opskrift på en glutenfri udgave af et græskarbrød.

Vi har denne opskrift fra bogen: “Fabelagtige fristelser“, hvor forfatteren Emma Martiny siger følgende om den:

“Dette lækre, svampede og luftige græskarbrød med lunende krydderier er perfekt til kølige efterårsmorgener. Det smager skønt både nybagt og dagene efter – især smurt med en smule smør.” 


Græskarbrød

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time
Antal: 1 brød
Forfatter: fadlsforlag

Ingredienser

  • 200 gram Mandler
  • 3 stk. Æg str. M/L
  • 300 gram Græskarmos
  • 0.5 deciliter Ahornsirup
  • 1 spsk. Melasse Kan undlades, men giver en skøn smag
  • 2 tsk. Æbleeddike
  • 100 gram Havremel
  • 1 spsk. Bagemiddel fiberHUSK
  • 1 tsk. Natron
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 1 spsk. Kanel
  • 1 tsk. Stødt ingefær
  • 1 tsk. Allehånde
  • 0.5 tsk. Salt
  • 50 gram Mandler Pynt
  • 1 spsk. Ahornsirup Pynt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader, og beklæd en rugbrødsform med bagepapir.
    Blend mandlerne i en foodprocessor, indtil de bliver til flydende mandelsmør.
    Tilsæt derefter æg, græskarmos, ahornsirup, melasse og æblecidereddike, og kør igen, indtil det er blandet.
    Tilsæt da havremel, fiberHUSK, natron, bagepulver, kanel, ingefær, allehånde og salt, og kør maskinen, så du får en jævn dej. 
    Fordel dejen i rugbrødsformen, og pynt toppen af kagen med mandler.
    Pensl forsigtigt overfladen af mandlerne med ahornsirup, og sæt så brødet i ovnen i 1 time, indtil det er flot hævet, og en tandstik kommer ren ud, når den stikkes i midten.
    Servér brødet lunt eller afkølet. 

Noter



Om forfatteren




Vi har opskriften fra bogen: "Fabelagtige fristelser", skrevet af Emma Martiny.