x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Gold chokolade ganache

Anette Søstrøm Asmussen | 3. januar 2019
Et ekstra pift til kagen

Skal din klassiske ganache have et pift, så skift den klassiske hvide eller mørke chokolade ud med den gyldne karamel chokolade (Gold chocolate fra Callebau).

Jeg er kommet frem til følgende blandingsforhold for at ramme en super god ganache.

Gold chokolade ganache

Et ekstra pift til kagen
No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Chokolade, Kage, lagkage, Nytår
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 day
Antal: 1 Portion
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 2 deciliter Piskefløde
  • 200 gram Karamel chokolade

Sådan gør du

  • Kom fløden op i en gryde og varm fløden op til lige under kogepunktet.
    Imens fløden varmes op, hakkes chokoladen i mindre stykker (med mindre der bruges chokolade knapper).
    Kom den hakkede chokolade op i en skål der kan tåle varme.
    Når fløden er varm, hældes fløden over chokoladen.
    Lad fløde og chokolade stå i 2-3 minutter, inden chokoladen røres til en homogen masse.
    Læg et stykke husholdningsfilm over den varme chokolade ganache. Filmen skal lægges helt ned ovenpå massen, så der ikke kan dannes kondens oven på den.
    Sæt den op køl natten over, eller til den har sat sig. Det tager et par timer.
    Når ganachen har sat sig, tages den ud af køleskabet. 
    Fjern filmen og skrab evt. chokolade af filmen, der har sat sig fast.
    Pisk den med en elpisker, så den får sammen konsistens som en let pisket flødeskum.
    Brug den på en kage, i makroner, i en tærte eller noget helt andet.
    Gold chokolade ganache

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.