Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Glutenfri grød med æble og kanel

Fadls forlagfadlsforlag
 
6. april 2019

Opskrift på glutenfri grød med æble og kanel

Dejlig simpel og lækker opskrift på glutenfri grød. Du vælger selv om du ønsker at bruge glutenfri havregryn, quinoa-, hirse- eller boghvedeflager.

Vi har opskriften fra bogen: “Nul hvede – glutenfri livretter“, hvor forfatteren Sandra Pugliese har fokus på at hjælpe hendes læsere med at leve så glutenfrit som overhoved muligt i dagligdagen.


Antal: 2 Portioner

Glutenfri grød med æble og kanel

Forfatter: fadlsforlag
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter

Ingredienser

  • Glutenfri havregryn 80-100 g quinoaflager og/eller glutenfrie havregryn, hirseflager eller boghvedeflager
  • Vand Koldt. 3-4 dl
  • Salt 1 nip
  • 2 stk. Æbler
  • 2 tsk. Kanel Stødt
  • 0.5 tsk. Kardemomme Stødt
  • 3 tsk. Kokossukker

Sådan gør du

  • Kog flagerne i vand ved lav varme i ca. 5 minutter under omrøring.
    Tilsæt evt. lidt mere vand, hvis du ønsker grøden tyndere.
    Skyl æblerne, fjern kernehusene, og skær dem i små tern.
    Bland kanel, kardemomme og kokossukker, drys det over den færdige grød, og top op med æbletern. 

Noter

Tilsæt f.eks. lidt solsikkekerner og/eller græskarkerner i grøden eller oven på den færdige grød.
Du kan også erstatte noget af vandet med æblejuice, gulerodsjuice eller rødbedesaft.
Grøden bliver i øvrigt lettere fordøjelig og sundere, hvis du sætter flagerne i blød i vandet natten over. Og så kan du naturligvis tilsætte en klat smør i den færdige grød, hvis du kan lide det.