x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Glutenfri grød med æble og kanel

FADLSFORLAG | 6. april 2019

Dejlig simpel og lækker opskrift på glutenfri grød. Du vælger selv om du ønsker at bruge glutenfri havregryn, quinoa-, hirse- eller boghvedeflager.

Vi har opskriften fra bogen: “Nul hvede – glutenfri livretter“, hvor forfatteren Sandra Pugliese har fokus på at hjælpe hendes læsere med at leve så glutenfrit som overhoved muligt i dagligdagen.


Glutenfri grød med æble og kanel

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Antal: 2 Portioner
Forfatter: fadlsforlag

Ingredienser

  • Glutenfri havregryn 80-100 g quinoaflager og/eller glutenfrie havregryn, hirseflager eller boghvedeflager
  • Vand Koldt. 3-4 dl
  • Salt 1 nip
  • 2 stk. Æbler
  • 2 tsk. Kanel Stødt
  • 0.5 tsk. Kardemomme Stødt
  • 3 tsk. Kokossukker

Sådan gør du

  • Kog flagerne i vand ved lav varme i ca. 5 minutter under omrøring.
    Tilsæt evt. lidt mere vand, hvis du ønsker grøden tyndere.
    Skyl æblerne, fjern kernehusene, og skær dem i små tern.
    Bland kanel, kardemomme og kokossukker, drys det over den færdige grød, og top op med æbletern. 

Noter

Tilsæt f.eks. lidt solsikkekerner og/eller græskarkerner i grøden eller oven på den færdige grød.
Du kan også erstatte noget af vandet med æblejuice, gulerodsjuice eller rødbedesaft.
Grøden bliver i øvrigt lettere fordøjelig og sundere, hvis du sætter flagerne i blød i vandet natten over. Og så kan du naturligvis tilsætte en klat smør i den færdige grød, hvis du kan lide det.

Om forfatteren




Vi har fået opskriften fra bogen: "Nul hvede – glutenfri livretter"