x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Glutenfri boller

KARINA BAAGø - GLUTENFRI FAMILIE | 5. september 2019

Glutenfri havreboller er en af de absolut mest populære opskrifter fra Knæk Koden til Glutenfrit Brød og fra mit glutenfri bagekursus. De er sådan nogle glutenfri boller, som hele familien gider at spise! Og endda sådan nogle glutenfri boller, hvor man overhovedet ikke skal nøjes eller føle sig snydt, fordi man spiser glutenfrit.

Havrebollerne er bagt efter Strukturmetoden og det er netop metoden, der giver bollerne den gode smag og lette, luftige konsistens.

Bollerne er rigtig nemme at bage!


Glutenfri boller

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 50 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 12 stk.
Forfatter: Karina Baagø - Glutenfri Familie

Ingredienser

  • 6 deciliter Vand håndlunt
  • 50 gram Gær
  • 3 spsk. fiberHusk
  • 1 tsk. Salt
  • 50 gram Smør ½ dl olivenolie
  • 2 deciliter Glutenfri havregryn
  • 1 deciliter Havremel glutenfri
  • 1 deciliter Boghvedemel
  • 2 deciliter Fuldkornsrismel
  • 1 deciliter Majsstivelse
  • Glutenfri havregryn til topping

Sådan gør du

  • Rør gær ud i det håndlune vand og rør derefter fibre i på høj hastighed på røremaskinen.
    Rør nogle minutter, indtil fibermassen er meget tyk, og lad den derefter hvile i 10 minutter.
    Bland al melet sammen.
    Når fibermassen har hvilet i 10 minutter, tilsættes olie eller smør og salt.
    Mel tilsættes lidt ad gangen, mens du rører dejen.
    Vær opmærksom på ikke at komme for meget mel i ad gangen.
    Når alt mel er tilsat, røres dejen godt igennem på høj hastighed i 8-10 minutter.
    Lad dejen hæve med et viskestykke eller film over i 20 minutter.
    Form dejen til boller, dyp oversiden af hver bolle i havregryn og lad dem efterhæve overdækket på pladen i 30 minutter.
    Varm ovnen op til 230 grader varmluft og bag bollerne i ca. 20-30 minutter afhængig af din ovn.
    Bollerne er først færdige, når de har en dyb, hul lyd, når du banker dem under bunden.

Om forfatteren


Karina er ekspert i glutenfrie bagning og har udviklet Strukturmetoden, som giver lækkert, luftigt og smagfuldt glutenfrit brød. Karina er forfatter til bogen Knæk Koden til Glutenfrit Brød.

Opskriften er fra Knæk Koden til Glutenfrit Brød, hvor du også bliver guidet trin for trin igennem Strukturmetoden.