x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Gedeost skum

REDAKTION | 19. juli 2019

Elsker du gedeost? Eller er du en anelse forbeholden overfor den karakteriske smag?

Med gedeost skum bliver smagen en anelse mere mild, og så er den helt perfekt som et lille komplementerede tilbehør i diverse retter.

Gedeost er blevet fremstillet i tusindvis af år, og det er sandsynligt, at gedeosten er ét af de første mejeriprodukter i verden. Gedeost og gedemælk er særligt populært i områder af verden med begrænset afgang til kølekapacitet, og for konserveringens skyld tilsættes derfor en forholdsvis stor mængde salt.

Gedeost har en meget karakteristisk og syrlig smag, som mange enten elsker eller hader. Vi danskere er opvokset med den blide, afrundede smag af komælk, og den betydeligt mere syrlige og skarpe gedeost er derfor ikke noget for alle.

Du kan imidlertid skabe fantastiske kontrastfulde smagsoplevelser ved altid at huske at kombinere og balancere de sure, søde, salte og bitre elementer i køkkenet, og gedeostens både syrlige, salte og let skarpe smag gør den særligt velegnet til at komplementere sødmen i eksempelvis frugt.

Juli, august og september er sæson for figner, og det kan med fordel udnyttes. Gedeost og figner går helt formidabelt godt i spænd. Dette er en såre simpel men utroligt lækker kombination – og så bliver det ikke nemmere at imponere gæsterne.

Denne opskrift fungerer som en perfekt starter inden det store festmåltid. Se med her.


Gedeost skum

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Fest, Gæstemad, Nytår, ost, Tilbehør
Forb. tid: 1 time 15 minutter
Antal: 10 personer
Forfatter: Redaktion

Ingredienser

  • 250 gram Gedeost med urter
  • 1.25 deciliter Fløde syrnet
  • 1.25 deciliter Fløde minimum 36 %
  • 40 gram Olivenolie
  • 1 gram Sukker
  • Salt til smag
  • Peber til smag

Sådan gør du

Gedeost skum

    1. Find din blender.
    2. Kom gedeost, olie, den syrnede fløde i blenderen.
    3. Tilføj sukker og lidt salt og peber.
    4. Blend det hele til en blød, jævn puré. Du kan eventuelt sigte puréen, hvis du finder det nødvendigt.
    5. Hæld fløden i en skål.
    6. Tilføj puréen til fløden.
    7. Rør det sammen til en fast masse.
    8. Find en 1/2-liters sifonflaske og én lattergaspastron.
    9. Kom gassen på flasken.
    10. Hæld massen på sifonflasken.
    11. Ryst flasken kraftigt i gennem.
    12. Sæt flasken i køleskabet.
    13. Lad den stå på køl i 1 til 2 timer, inden du skal bruge den.
     

Serveringsforslag

  • Servér eventuelt din lækre gedeost skum med figner, der er letbagt i ovnen med lidt honning udover. Servér gedeostskummet og de lune figner på skiver af ristet fuldkorns- eller nøddebrød.

Om forfatteren


Vores artikler er altid skrevet ud fra vores holdninger og de emner, vi interesserer os for. Skriv til os på redaktion@gastrofun.dk hvis du har feedback.

Molekymi.dk