x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

FRITEREDE ÆBLECHIPS

FOOD N' FUN | 28. august 2018
Det perfekte syrlige & sprøde tilbehør

I den professionelle gastronomiske verden, hedder det sig at hvis en ret skal bygges rigtig op, skal den indeholde syre, sprødhed, blødhed, sødme, salt, bittert, umami osv..
Dette behøver ikke kun høre til i den professionelle verden. Her en opskrift som gør det nemt og virkelig lækkert at tilføje syre, sprødhed og et intens skud salt til din ret. 

Se hvordan videoen her under.

Det vil betyde meget for mig, hvis du vil smide et like, følge kanalen og eventuelt smide en kommentar under videoen. Dette kunne være spørgsmål eller forslag til nye retter – tak.


FRITEREDE ÆBLECHIPS

Det perfekte syrlige & sprøde tilbehør
No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Æble, Dehydrering, sprødhed, syre, Tilbehør
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 20 stk
Forfatter: Food N' Fun

Ingredienser

  • 1 stk. Æble gerne et godt syrligt madæble
  • 1 spsk. Groft salt
  • 5 deciliter Fritureolie almindelig neutral olie kan også bruges

Sådan gør du

  • pluk æble

    Første og vigtigste ingrediens er naturligvis et æble. Jeg er så heldig at have et fint æbletræ i haven, den leverer dejlige æbler med en rigtig god syrebalance.
    Æblet plukkes, vaskes og kernehuset udstikkes.

    Herefter skal æblet skæres i tynde fine skiver. Jeg anbefaler klart brug af et mandolinjern, jo tyndere jo bedre.

    De fine skiver skal nu en tur i den varme olie, jeg anbefaler at have olien på middel varme, for hvis æblerne steges ved høj varme, bliver de stadig fine og gyldne, men har en tendens til at blive bløde. Dette skyldtes at der stadig er væske i æblet og den varme olie hurtigt gjorde æblet gyldent på ydersiden. Ved middel varme, dehydreres æblet og lækkert og gyldent.
    æble i olie

    Læg forsigtigt skiverne i den varme olie, og vend dem jævnligt. Langsomt vil en flot gylden farve komme frem.
    Tag forsigtigt æblerne op og læg dem på et stykke papir som kan suge restolien. Drys herefter skiverne med groft salt, dette tager det sidste væske men giver især et lækkert salt-kick når skiverne spises.

    Lad æblechipsene tørre helt op, de vil nu blive lækre og sprøde.

    Jeg serverede i denne omgang de sprøde skiver til en fed og blød Jordskokkesuppe med Rosmarin severet med pandestegte kammuslinger.
    Tilsammen gav denne ret nærmest det hele, en virkelig lækker forret. Jeg vil senere lægge opskriften op her på siden, og på min YouTube-kanal.

    Find den i linket herunder, støt mig ved at følge kanalen. Det giver mig lysten til at hjælpe jer med flere opskrifter.

    Tak
    jordskokkesuppe

    Min KANAL
     

Noter

æblechips
Lidt mere om min kanal:
Diverse opskrifter: https://goo.gl/p4fzSw
Min vakuumpakker: https://goo.gl/3HGPCh
Min Sous Vide-stav: https://goo.gl/27rRV5
Lidt om kanalen: https://youtu.be/P4i3BS3FzFY
Apps jeg bruger på min telefon:
Foto: Standard kamera-app
Video: Filmic / Standard video-app
Videoleap - Videoredigering
Snapseed - Fotoredigereing
Canva - Thumpnails PicsArt -
Foto-lag Exacto - Frilægning af billeder
Dropbox - Download/lagring af musik
Youtube-studio - Kanaloverblik
TubeBuddy - Kanaloptimering
Tak fordi du kiggede med
Mvh.
Søren Pontoppidan Kubo, Food N' Fun
#madeoniphone

Om forfatteren


Ambitiøs amatør og autodidakt kok i eget køkken. Praktisere blandt andet Sous Vide med stor succes. Grundlægger, direktør, webmaster, stik i rend-dreng og pedel på YouTube-kanalen Food N' Fun. En kanal med videoer udelukkende filmet/redigeret/uploaded på en smartphone.


Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'my_deregister_scripts' not found or invalid function name in /home/gastrof1/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 287