x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Fried Chicken med Polenta Fritter

PER ASMUSSEN | 17. april 2018
Serveret med Coleslaw og dressing

Denne opskrift er en “sundere” udgave af en en amerikansk, sydstatsinspiret Fried Chicken.

Kødet er sprængt i en salt/sukkelage samt i kærnemælk inden de er paneret i hjemmelavet, groft rasp og tilberedt i ovnen.

Retten serveres med Pommes Polenta (Pommes Frites lavet af Polentagrød), Coleslaw og en dressing.


Fried Chicken med Polenta Fritter

Serveret med Coleslaw og dressing
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 1 day
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 3 Portioner
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 1 stk. Hel Kylling
  • 2 liter Vand
  • 100 gram Salt
  • 80 gram Sukker
  • Krydderier (Peberkorn og laurbærblade)
  • Rasp
  • 0.5 liter Kærnemælk
  • Krydderier (Salt, peber, cayennepeber, løgpulver, hvidløgspulver, paprika og flagechili)
  • 3 spsk. Olie (Smagsneutral)
  • 100 gram Polenta
  • 5 deciliter Vand
  • 40 gram Smør
  • 25 gram Parmesan Revet
  • 2 spsk. Olie
  • Krydderier Salt, peber og frisk timian

Sådan gør du

  • Fried Chicken

    Sprængning

    Bring vandet i kog sammen med salt, sukker, peberkorn og laurbærblade. Når sukkeret/saltet er opløst, skal lagen køles ned. 
    Parter kyllingen i hhv. over- og underlår samt wings og kyllingebryster med skind. Kyllingebrysterne bruger vi til andre opskrifter, så de skal ikke sprænges, med mindre at du ønsker at lave mad til 4 personer i stedet for 2.
    Når lagen er kold lægges kyllingen i den og lad det stå natten over.
    Fried Chicken
     

    Kærnemælkssprængning

    Tag kyllingen op af salt/sukkerlagen og skyl kødet kort, så alle resterne af peber, laurbær og blandingen er væk.
    Fried Chicken
    Tør kødet af og læg det i en ny skål i kærnemælk. Giv det minimum 2 timer i kærnemælken.
    Kærnemælkssprængning

    Stegning af kyllingen

    Bland krydderierne sammen med raspen og bland det sammen i en stor frysepose. Tag kyllingen op af skålen med kærnemælk og lad dem dryppe en smule af. Læg kyllingestykkerne i posen og ryst det godt rundt, så rasp/krydderiblandingen sætter sig på kyllingen.
    Læg de panerede kyllingestykker i bunden af et ildfast fad og hæld olien i bunden af fadet.
    Fried Chicken
    Tilbered kyllingen i 30 minutter ved 200 grader varmluft.
    Kødet er klar til servering.
     

    Polenta Fritter

    Vi har kogt polentaen efter pakkens anvisninger og kølet det ned i en firkantet bøtte. Alternativt kan du se denne opskrift på polentamosen.
    Når polentaen er hældt i en bøtte, skal det sættes i køleskabet og køles ned. Det kan sagtens gøres om formiddagen eller dagen inden du skal servere det. 
    Når de er kølet af skal de skæres i pommes frites størrelser.
    Polenta Fritter
    Vend dem i olie med salt og peber.
    Pommes Polenta
    Læg dem i et ildfast fad eller på en bageplade med bagepapir og bag dem i 25-35 minutter ved 225 grader varmluft.
    Pommes Polenta
    Drys friske timianblade og salt/parmesan henover og server straks. 
    Pommes Polenta
    Server retten med coleslaw (se opskrifter i bunden af siden) samt dressing eller en hjemmerørt mayonnaise.
    Fried Chicken med Polenta Fritter

Noter

Kyllingen kan selvfølgelig komme i frituregryden i 5-7 minutter i stedet for. 
Vi brugte denne grove rasp.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.