
Opskrift på fried chicken med polenta fritter
Denne opskrift er en “sundere” udgave af en en amerikansk, sydstatsinspiret Fried Chicken.
Kødet er sprængt i en salt/sukkelage samt i kærnemælk inden de er paneret i hjemmelavet, groft rasp og tilberedt i ovnen.
Retten serveres med Pommes Polenta (Pommes Frites lavet af Polentagrød), Coleslaw og en dressing.

Fried Chicken med Polenta Fritter
Ingredienser
- 1 stk. Hel Kylling
- 2 liter Vand
- 100 gram Salt
- 80 gram Sukker
- Krydderier (Peberkorn og laurbærblade)
- Rasp
- 0.5 liter Kærnemælk
- Krydderier (Salt, peber, cayennepeber, løgpulver, hvidløgspulver, paprika og flagechili)
- 3 spsk. Olie (Smagsneutral)
- 100 gram Polenta
- 5 deciliter Vand
- 40 gram Smør
- 25 gram Parmesan Revet
- 2 spsk. Olie
- Krydderier Salt, peber og frisk timian
Sådan gør du
Fried Chicken Sprængning
- Bring vandet i kog sammen med salt, sukker, peberkorn og laurbærblade. Når sukkeret/saltet er opløst, skal lagen køles ned.
- Parter kyllingen i hhv. over- og underlår samt wings og kyllingebryster med skind. Kyllingebrysterne bruger vi til andre opskrifter, så de skal ikke sprænges, med mindre at du ønsker at lave mad til 4 personer i stedet for 2.
- Når lagen er kold lægges kyllingen i den og lad det stå natten over.
Kærnemælkssprængning
- Tag kyllingen op af salt/sukkerlagen og skyl kødet kort, så alle resterne af peber, laurbær og blandingen er væk.
- Tør kødet af og læg det i en ny skål i kærnemælk. Giv det minimum 2 timer i kærnemælken.
Stegning af kyllingen
- Bland krydderierne sammen med raspen og bland det sammen i en stor frysepose.
- Tag kyllingen op af skålen med kærnemælk og lad dem dryppe en smule af.
- Læg kyllingestykkerne i posen og ryst det godt rundt, så rasp/krydderiblandingen sætter sig på kyllingen.
- Læg de panerede kyllingestykker i bunden af et ildfast fad og hæld olien i bunden af fadet.
- Tilbered kyllingen i 30 minutter ved 200 grader varmluft.
- Kødet er klar til servering.
Polenta Fritter
- Vi har kogt polentaen efter pakkens anvisninger og kølet det ned i en firkantet bøtte.
- Alternativt kan du se denne opskrift på polentamosen.
- Når polentaen er hældt i en bøtte, skal det sættes i køleskabet og køles ned.
- Det kan sagtens gøres om formiddagen eller dagen inden du skal servere det.
- Når de er kølet af skal de skæres i pommes frites størrelser.
- Vend dem i olie med salt og peber.Læg dem i et ildfast fad eller på en bageplade med bagepapir og bag dem i 25-35 minutter ved 225 grader varmluft.
- Drys friske timianblade og salt/parmesan henover og server straks.
- Server retten med coleslaw (se opskrifter i bunden af siden) samt dressing eller en hjemmerørt mayonnaise.