x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Fransk baguette

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 11. juni 2020

Vildt lækre franske baguettes med et luftigt indre og en blød krumme, dækket af en sprød skorpe – de sad bare lige i skabet!

Min datter er helt vild med tomatsuppe i øjeblikket, og selvfølgelig sørger mor her for, at vi får noget rigtig godt brød til!

Jeg er den type, der altid smider en madpakke til manden, når han skal ud og spille golf (jeg ved det, ægte hausfrau-stil!), så jeg tænkte: Hvorfor egentlig ikke slå to fluer med ét smæk?

Og ja, de blev sindssygt lækre, intet mindre!


Redaktion: Se vores opskrift med baguette med surdej.

Fransk baguette

Fransk baguette


Fransk baguette

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 6 timer 40 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 5 baguettes
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

Fordej

  • 2.5 deciliter Vand
  • 2.5 gram Gær
  • 250 gram Hvedemel

Dej

  • 17 gram Salt
  • 7.5 gram Gær
  • 150 gram Manitobamel
  • 375 gram Hvedemel
  • 2.5 deciliter Vand

Sådan gør du

Fordej

    1. Varm vandet op til 25 grader celsius.
    2. Rør alle ingredienser sammen i en skål og dæk skålen til. Jeg brugte skålen fra min røremaskine.
    3. Lad skålen stå på køkkenbordet i tre timer.
     

Dej

    1. Varm vandet op til 25 grader celsius.
    2. Hæld vandet i skålen med din fordej.
    3. Tilføj resten af ingredienserne og lad det ælte sammen på din røremaskine. Giv det først 10 minutter på lav hastighed og slut af med 2 minutter på fuld hammer.
    4. Dæk skålen til med et rent viskestykke og pak hele skålen ind i plast for at holde på fugten. Lad dejen stå således i 1 time, mens den hæver.
    5. Når tiden er gået, slåes dejen forsigtigt ned, hvorefter den igen lægges i skålen med et viskestykke over og pakket ind i plast. Lad dejen hæve i yderligere 1 time.
    6. Hæld den færdighævede dej ud på bordet og del den i 5 lige store stykker.
    7. Form hvert stykke dej til tykke, korte pølser og lad dem ligge i et par minutter.
    8. Spænd herefter pølserne op og rul dem til baguettes. Lav dem ikke længere end at de passer til din bageplade.
    9. Drys et hæveklæde (eller viskestykke) med mel og placér ét baguette ad gangen: Læg først et brød på klædet og lav en blød fold ind i brødet. Drys med mel og læg herefter det næste brød op ad det første og gentag proceduren. Fortsæt indtil alle 5 baguettes ligger i klædet.
    10. Læg et fugtet, rent klæde over brødene og lad dem efterhæve.
    11. Drys med let hånd et fint lag mel udover brødene.
    12. Beklæd to tynde plader med bagepapir (pladerne skal være cirka samme størrelse som din bageplade) og overfør ét baguette ad gangen på følgende måde: Vend først ganske forsigtigt brødet over på et spækbræt, så det ligger med bunden opad. Vend herefter igen forsigtigt brødet over på den tynde plade, så brødet nu vender med oversiden op. Gentag med de resterende brød, dog ikke mere end tre brød på en plade (så 3 brød på én plade og 2 brød på en anden). Nu ligger brødene med folden nedad.
    13. Rids toppen af hvert brød. Jeg lagde 3 skrå snit og ved ikke, om det er det rigtige at gøre, men det fungerede!
    14. Sæt dit bagestål i ovnen og tænd ovnen på 250 grader varmluft. Hvis du ikke har bagestål, sætter du bare en almindelig bageplade i ovnen, så den vender bunden opad.
    15. Når ovnen er varm, overfører du i en hurtig bevægelse bagepapiret med brødene over på bagestålet/bagepladen.
    16. Sprøjt hurtigt en masse vand ind i ovnen med en forstøver og luk med det samme ovnen.
    17. Lad dine baguettes bage lækkert gyldne. Det tager 15-20 minutters tid. Hvis du ikke synes, at de alle får en helt ens afbagning, rykker du bare lidt rundt på brødene eller vender dem undervejs. 
    18. Tag de færdige baguettes ud og gentag med de resterende baguettes.
    Fransk baguette
    Fransk baguette
     

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.