x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Fødselsdagsboller

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 25. november 2018
Nemme og lækre boller

Verdens nemmeste fødselsdagsboller, hvor selv ungerne kan være med.

Disse boller er perfekt til fødselsdagen, på en søndag eller på en helt almindelig hverdag.


Fødselsdagsboller

Nemme og lækre boller
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 2 timer
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 20 Boller
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 0.333333 package Gær
  • 1 spsk. Sukker Uden top
  • 1 spsk. Groft salt Uden top
  • 0.5 liter Vand Lunkent (37 grader) eller mælk
  • 500 gram Hvedemel Hold lidt igen med melet
  • 100 gram Smør Rigtig smør
  • 1 Æg Til pensling

Sådan gør du

  • Kom vand, salt, sukker og gær op i en røreskål og rør til gæren er opløst.
    Rør melet i lidt af gangen til dejen slipper siderne på røreskålen, giv dejen en god tur på hastighed 5 på røremaskinen i 3minutter eller ælt den godt i denne på bordet i 7minutter, så dejen bliver godt gennem æltet. 
    Skør smørret i mindre stykker og ælt dem ind i dejen, det tager et par minutter på en røremaskine.
    Dæk dejen med en badehætte eller husholdningsfilm og lad dejen hæve i 60 minutter.
    Efter 60 minutter vendes dejen ud på et meldrysset bord og deles i 15-20 stykker. Sørg for at luften ikke slåes ud af dejen, så vær lidt forsigtig.
    Fødselsdagsboller
    Form bollerne og fordel dem på 2 bageplader med bagepapir. Der skal være plads i mellem dem, så de kan hæve.
    Fødselsdagsboller
    Lad bollerne efterhæve i cirka 30 minutter. Imens varmes ovnen op til 240 grader varmluft.
    Fødselsdagsboller
    Pensl bollerne med sammenpisket æg og sæt dem i ovnen en plade ad gangen. Skru ovnen ned på 210 grader varmluft og bag bollerne i 10 minutter.
    Lad bollerne køle af på en bagerist bagefter.
    Fødselsdagsboller
    Nu har du de mest lækre og luftige fødselsdag-/teboller til kaffe, kakao, teen eller hvad de nu skal nydes til.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.