Lækker og luftig flutes, der får tankerne imod de sydlige himmelstøj i Italien.

Ingredienser
- 1 tsk. Tørgær
- 1 tsk. Groft salt
- 1 tsk. Sukker
- 3 deciliter Vand Lunkent vand
- 420 gram Durum mel
- 2 spsk. Olie
Sådan gør du
- Opløs gær, sukker og salt i en skål med lunkent vand og tilsæt olie og mel. Ælt det hele godt sammen til en smidig dej. Hvis du bruger en røremaskine tager det cirka 5 minutter, hvorefter at dejen kort æltes på bordet inden den lægges til hævning i en skål under en badehætter eller et viskestykke i 30 min Når dejen har hævet, slåes den sammen og formes til et flutes. Lad dejen efterhæve i 30 minutter, hvorefter der skæres et par snit i brødet og pensel med vand. Bag brødet i 10 min ved 220 grader varmluft.
Noter
Brødet lægges på en baguetterist, der bl.a. kan købes her.
Om forfatteren
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.