x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Flødeboller med kransekagebund

BIRGITTE R. | 20. juli 2020

Se lige nogle smukke flødeboller, min svigerdatter har lavet! Og de var ovenikøbet endnu bedre, end de så ud.

De er allesammen lavet på kransekagebunde, og de smagte bare SÅ godt. Hun havde lavet 6 forskellige flødeboller:

Flødeboller med kransekagebund

(Fra venstre)

1) Ruby flødebolle med hindbærskum.

2) og 3) Flødeboller med vaniljeskum (med/uden kokos).

4) Hvid flødebolle med citronskum.

5) Flødebolle med kaffeskum og nougatfyld.

6) Flødebolle med almindeligt skum og hindbærstøv.

Det er vigtigt at bruge en god chokolade. Min svigerdatter er personligt stor fan af Callebaut (du kan fx. finde Callebaut ruby-chokoladen her, hvid chokolade her, og mørk chokolade her).

Du kan sagtens lave chokoladeovertrækket lidt tyndere, hvis du ønsker. Min svigerdatter lavede den forholdsvis tyk. Det er nemmere at arbejde med, når chokoladen er tyndere, så du kan fx sagtens bruge 3 gange så meget kakaosmør til hver slags flødebolle, hvis du vil.


Flødeboller med kransekagebund

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 35 minutter
Forfatter: Birgitte R.

Ingredienser

Kransekagebunde

  • 2 Æg kun hviderne
  • 3 deciliter Flormelis
  • 350 gram Rå marcipan
  • 1 spsk. Lakridspulver til ruby-flødebollerne

Ruby flødeboller

  • 125 gram Sukker
  • 40 gram Hindbær saft
  • 60 gram Glukosesirup
  • 75 gram Pasteuserede æggehvider
  • 15 gram Sukker
  • 250 gram Ruby chokolade hakket
  • 20 gram Kakaosmør hakket
  • rød skovsyre til pynt

Flødeboller med vaniljeskum (m/u kokos)

  • 125 gram Sukker
  • 40 gram Vand
  • 60 gram Glukosesirup
  • 75 gram Pasteuserede æggehvider
  • 15 gram Sukker
  • 1 Vaniljestang
  • 250 gram Mørk chokolade hakket
  • 25 gram Kakaosmør hakket
  • Kokosmel til pynt

Hvide flødeboller m. citronskum

  • 125 gram Sukker
  • 40 gram Citronsaft
  • 60 gram Glukosesirup
  • 75 gram Pasteuserede æggehvider
  • 15 gram Sukker
  • 250 gram Hvid chokolade hakket
  • 20 gram Kakaosmør hakket

Flødeboller med kaffeskum og nougatfyld

  • 125 gram Sukker
  • 40 gram Stærk kaffe
  • 60 gram Glukosesirup
  • 75 gram Pasteuserede æggehvider
  • 15 gram Sukker
  • 100 gram Nougat
  • 250 gram Mørk chokolade hakket
  • 25 gram Kakaosmør hakket

Flødeboller med alm. skum og hindbærstøv

  • 125 gram Sukker
  • 40 gram Vand
  • 60 gram Glukosesirup
  • 75 gram Pasteuserede æggehvider
  • 15 gram Sukker
  • 2 tsk. frysetørrede hindbær støv
  • 250 gram Mørk chokolade hakket
  • 25 gram Kakaosmør hakket

Sådan gør du

Kransekagebunde

  • Slå æggene ud og del dem i hvider og blommer. Du skal kun bruge hviderne, men hvis du ikke er så meget for at bruge rå æg, så svarer det til ca. 70 gram pasteuriserede æggehvider.
    Kom æggehviderne og flormelis i en skål og rør det sammen. Kom herefter marcipanen med i skålen (kun lidt ad gangen) og rør det sammen. Der skal ikke være nogen klumper i.
    Tag 1/6 del af dejen fra og kom den over i en anden skål og rør lakridspulveret i. Det er til ruby-flødebollerne.
    Kom begge deje på hver sin sprøjtepose med tyl og sprøjt dem ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Du kan lave bundene i den størrelse, du selv synes er passende, men vores var cirka Ø5 centimeter.
    Sæt bundene i en 190 grader forvarmet ovn og bag dem i cirka 10 minutter, til de er gyldne.
    Tag de færdige kransekagebunde ud af ovnen og sæt dem til afkøling.
     

Ruby flødeboller

  • Bring de 125 sukker, hindbærsaft og glukosesirup i kog og lad det komme op på 118 grader celsius. I mellemtiden piskes æggehviderne skummende på din røremaskine. Tilsæt de 15 gram sukker til æggehviderne og pisk det let op.
    Når sukkermassen er kommet op på 118 grader, hældes den i en tynd stråle over i skålen med æggehviderne, imens der stadig piskes. Sæt røremaskinen på maks. hastighed og lad den køre, indtil skummet bliver fast og sejt.
    Kom herefter skummet på en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjt den op på de helt afkølede kransekagebunde (dem med lakrids).
    Temperér chokoladen og kakaosmørret i en skål i mikroen. Hæld det herefter på et glas.
    Dyp flødebollerne i chokoladen én efter én. Lad chokoladen løbe af flødebollen, inden du vender dem om og sætter dem til tørre. Pynt flødebollerne med skovsyre, inden chokoladen størkner.
     

Flødeboller med vaniljeskum (m/u kokos)

  • Bring de 125 sukker, vand og glukosesirup i kog og lad det komme op på 118 grader celsius. I mellemtiden piskes æggehviderne skummende på din røremaskine. Tilsæt de 15 gram sukker til æggehviderne og pisk det let op.
    Når sukkermassen er kommet op på 118 grader, hældes den i en tynd stråle over i skålen med æggehviderne, imens der stadig piskes. Sæt røremaskinen på maks. hastighed og lad den køre, indtil skummet bliver fast og sejt. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og tilsæt dem til sidst.
    Kom herefter skummet på en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjt den op på de helt afkølede kransekagebunde.
    Temperér chokoladen og kakaosmørret i en skål i mikroen. Hæld det herefter på et glas.
    Dyp flødebollerne i chokoladen én efter én. Lad chokoladen løbe af flødebollen, inden du vender dem om og sætter dem til tørre. Drys halvdelen af flødebollerne med kokos, inden chokoladen størkner.
     

Hvide flødeboller med citronskum

  • Bring de 125 sukker, citronsaft og glukosesirup i kog og lad det komme op på 118 grader celsius. I mellemtiden piskes æggehviderne skummende på din røremaskine. Tilsæt de 15 gram sukker til æggehviderne og pisk det let op.
    Når sukkermassen er kommet op på 118 grader, hældes den i en tynd stråle over i skålen med æggehviderne, imens der stadig piskes. Sæt røremaskinen på maks. hastighed og lad den køre, indtil skummet bliver fast og sejt.
    Kom herefter skummet på en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjt den op på de helt afkølede kransekagebunde.
    Temperér chokoladen og kakaosmørret i en skål i mikroen. Hæld det herefter på et glas.
    Dyp flødebollerne i chokoladen én efter én. Lad chokoladen løbe af flødebollen, inden du vender dem om og sætter dem til tørre.
     

Flødeboller med kaffeskum og nougatfyld

  • Bring de 125 sukker, kaffe og glukosesirup i kog og lad det komme op på 118 grader celsius. I mellemtiden piskes æggehviderne skummende på din røremaskine. Tilsæt de 15 gram sukker til æggehviderne og pisk det let op.
    Når sukkermassen er kommet op på 118 grader, hældes den i en tynd stråle over i skålen med æggehviderne, imens der stadig piskes. Sæt røremaskinen på maks. hastighed og lad den køre, indtil skummet bliver fast og sejt.
    Kom herefter skummet på en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjt den op på de helt afkølede kransekagebunde.
    Smelt nougaten i mikroen og kom den på en sprøjtepose med en fyldetyl. Sprøjt nougaten ind i kaffeskummet fra toppen af flødebollen.
    Temperér chokoladen og kakaosmørret i en skål i mikroen. Hæld det herefter på et glas.
    Dyp flødebollerne i chokoladen én efter én. Lad chokoladen løbe af flødebollen, inden du vender dem om og sætter dem til tørre.
     

Flødeboller med alm. skum og hindbærstøv

  • Bring de 125 sukker, vand og glukosesirup i kog og lad det komme op på 118 grader celsius. I mellemtiden piskes æggehviderne skummende på din røremaskine. Tilsæt de 15 gram sukker til æggehviderne og pisk det let op.
    Når sukkermassen er kommet op på 118 grader, hældes den i en tynd stråle over i skålen med æggehviderne, imens der stadig piskes. Sæt røremaskinen på maks. hastighed og lad den køre, indtil skummet bliver fast og sejt.
    Vend hindbærstøvet sammen med skummet.
    Kom herefter skummet på en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjt den op på de helt afkølede kransekagebunde.
    Temperér chokoladen og kakaosmørret i en skål i mikroen. Hæld det herefter på et glas.
    Dyp flødebollerne i chokoladen én efter én. Lad chokoladen løbe af flødebollen, inden du vender dem om og sætter dem til tørre. Du kan evt, pensle flødebollerne med lidt hindbærstøv, når chokoladen er størknet.

Noter

 
 

Om forfatteren


Birgitte kan godt lide et let men spændende måltid. Glutenfri og masser af grønsager?