Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Fiberboller

Henriette akHenriette Kristiansen

Nem ganeforkælende hverdagsmad. Variation i hverdagsmaden? Her kan alle kan være med.

2. juli 2021
De her boller er lavet med hvedeklid, som er fiberrige skaldele, der tilføjer både kostfibre og smag til bagværket. Samtidigt er de både luftige og bløde.

Opskrift på fiberboller

Hvad siger du til en herlig omgang søndagsbag i form af lækre bløde fiberboller…?

De her boller er lavet med hvedeklid, som er fiberrige skaldele, der tilføjer både kostfibre og smag til bagværket.

De her boller er nemme at lave og de mætter længe – perfekte som morgenboller til en god, solid start på dagen eller til madpakken og udflugten.

Samtidigt er de både luftige og bløde.

De tager ikke mange øjeblikke at røre sammen og smager skønt.

Fiberboller


Antal: 18 stk.

Fiberboller

De her boller er lavet med hvedeklid, som er fiberrige skaldele, der tilføjer både kostfibre og smag til bagværket. Samtidigt er de både luftige og bløde.
Forfatter: Henriette Kristiansen
Ret: Bagning
Køkken: Dansk
Keyword: Bage, Boller
Forb. tid: 1 time 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter

Ingredienser

Fiberboller

  • 7 deciliter Vand
  • 50 gram Gær
  • 0.5 deciliter Olie
  • 200 gram Hvedeklid
  • 2 deciliter Kerner blandede frø/kerner, f.eks. solsikkekerner og hørfrø
  • 1 tsk. Salt
  • 1 spsk. Sukker
  • 700 gram Hvedemel

Desuden

  • Mælk til penslingen
  • Müsli til drys

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet.
  • Rør alle øvrige ingredienser i og ælt dejen færdig på et meldrysset bord.
  • Tilføj evt. mere mel efter behov. Dejen skal være fast og smidig, men let fugtig.
  • Sæt til hævning 30 minutter.
  • Tænd ovnen på 200 grader, almindelig ovn.
  • Form 18 boller og placer på bageplade lad efterhæve 30 minutter.
  • Pensl med mælk og drys evt. med lidt havregryn el. frø.
  • Bag ca. 15 minutter i den forvarmede ovn - til de er gyldne og gennembagte. Servér.