
Opskrift på fiberboller
Hvad siger du til en herlig omgang søndagsbag i form af lækre bløde fiberboller…?
De her boller er lavet med hvedeklid, som er fiberrige skaldele, der tilføjer både kostfibre og smag til bagværket.
De her boller er nemme at lave og de mætter længe – perfekte som morgenboller til en god, solid start på dagen eller til madpakken og udflugten.
Samtidigt er de både luftige og bløde.
De tager ikke mange øjeblikke at røre sammen og smager skønt.

Fiberboller
Ingredienser
Fiberboller
- 7 deciliter Vand
- 50 gram Gær
- 0.5 deciliter Olie
- 200 gram Hvedeklid
- 2 deciliter Kerner blandede frø/kerner, f.eks. solsikkekerner og hørfrø
- 1 tsk. Salt
- 1 spsk. Sukker
- 700 gram Hvedemel
Desuden
- Mælk til penslingen
- Müsli til drys
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet.
- Rør alle øvrige ingredienser i og ælt dejen færdig på et meldrysset bord.
- Tilføj evt. mere mel efter behov. Dejen skal være fast og smidig, men let fugtig.
- Sæt til hævning 30 minutter.
- Tænd ovnen på 200 grader, almindelig ovn.
- Form 18 boller og placer på bageplade lad efterhæve 30 minutter.
- Pensl med mælk og drys evt. med lidt havregryn el. frø.
- Bag ca. 15 minutter i den forvarmede ovn - til de er gyldne og gennembagte. Servér.