ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Fastelavnsboller med kagecreme og chokolade

ANNE METTE AUTZEN | 12. januar 2021
Vi elsker fastelavnsboller hjemme hos os, så der bliver bagt en del i ugerne op til den dejlige højtid.
Her har jeg lavet en udgave på en bolledej med kagecreme, chokolade og kakaoglasur med guldglimmer.

Når min søn Frederik gerne vil bage, så hjælper vi da med at spise.

Vi elsker fastelavnsboller hjemme hos os, så der bliver bagt en del i ugerne op til den dejlige højtid.

Her har jeg lavet en udgave på en bolledej med kagecreme, chokolade og kakaoglasur med guldglimmer.

Fastelavnsboller med kagecreme og chokolade


Fastelavnsboller med kagecreme og chokolade

Vi elsker fastelavnsboller hjemme hos os, så der bliver bagt en del i ugerne op til den dejlige højtid.
Her har jeg lavet en udgave på en bolledej med kagecreme, chokolade og kakaoglasur med guldglimmer.
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Bagning, Sødt
Køkken: Dansk
Forb. tid: 1 time 50 minutter
Tilb. tid: 18 minutter
Antal: 20 stk.
Forfatter: Anne Mette Autzen

Ingredienser

Boller

  • 1 pakke Gær 50 gram
  • 2 deciliter Mælk gerne sødmælk, lunkent
  • 2 stk. Æg M/L
  • 100 gram Smør stuetempereret, skåret i mindre stykker
  • 0.5 tsk. Salt
  • 1 spsk. Sukker
  • 0.5 tsk. Kardemomme
  • 600 gram Hvedemel
  • 1 stk. Æg til penslingen

Kagecreme

  • 25 gram Sukker
  • 1 stk. Æg
  • 15 gram Hvedemel
  • 0.5 stk. Vaniljestang
  • 1.25 deciliter Mælk

Fyld

  • Mælkechokolade

Pynt

  • Guldstøv
  • 75 gram Kakao pulver usødet, til glasuren
  • 125 gram Flormelis til glasuren
  • 0.5 deciliter Kogende vand til glasuren

Sådan gør du

Boller

  • Bland gær og sukker sammen i en stor skål og allerhelst en røremaskine.
    Tilsæt mælken og derefter salt, æg, smør og kardemommen.
    Rør det godt sammen inden du tilsætter halvdelen af melet.
    Kør det godt sammen på maskinen og tilsæt nu løbende cirka 1 dl mel indtil dejen slipper skålen når den køres rundt.
    Kom et rent viskestykke henover og lad dejen hvile i cirka 60 minutter.
    Drys mel på bordet og brug en kagerulle til at rulle dejen ud til en stor firkant, som du kan dele i cirka 20 lige store firkanter.
    Placer en skefuld kagecreme og et stykke lyst chokolade oven på, hvorter du folder hvert hjørne af firkanterne ind på midten, så du får en bolle. Vend dem rundt, så samlingen er nedad og tryk dem evt. lidt flade.
    Kom et rent viskestykke henover og lad dem efterhæve i cirka 30 minutter.
    Pensl bollerne med et sammenpisket æg og bag dem ved 200 grader varmluft i 18 minutter.
     

Kagecreme

  • Kom sukker og æg i en skål. Pisk det sammen, så det bliver skummende og lyst (til en æggesnaps).
    Tilsæt melet og pisk det i, så du undgår klumperne.
    Bring mælken i kog i en gryde sammen med vaniljestangen. Der skal røres i den, så den ikke brænder på.
    Kom den varme mælk i skålen med æggesnapsen under kraftig piskning. 
    Kom herefter blandingen tilbage i gryden. Tag evt. vaniljestangen og skrab kornene ud, så de kommer med i cremen. Kasser stangen.
    Sæt varme på gryden igen og pisk den til den koger under omrøring.
    Hæld den i en ny skål og sæt den på køl til den sætter sig.
     

Pyntning

  • Bland kakao, flormelis og halvdelen af det kogende vand sammen i en skål.
    Rør godt rundt og tilsæt løbende 1 spsk. af vandet til du har den tykkelse du ønsker.
    Pynt dine afkølede fastelavnsboller med glasuren og kom guldstøvet/glimmeret på til sidst.
    Velbekomme.

Om forfatteren


Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!