Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Falafel

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

10. januar 2018

Opskrift på falafel

Falafel er en vegetarisk frikadelle, der stammer fra Palæstina.

Her er en nem og lækker opskrift, der efter en tur i frituregryden smager fantastisk.


Servings: 20 Stk

Falafel

Author: Anette Søstrøm Asmussen
Forb. tid: 1 day 3 timer 20 minutter
Tilb. tid: 1 time

Ingredienser

  • 400 gram Kikærter eller 800 g udblødte kikærter
  • 2 Persille 2 bundter
  • 2 Hvidløg fed
  • 3 Æg
  • 2 tsk. Salt
  • 1 tsk. Chilipulver
  • 4 tsk. Spidskommen
  • 2 spsk. Rasp
  • 2 spsk. Citronsaft
  • 1 Løg
  • 0.5 liter Olie Til stegning

Sådan gør du

  • Læg de tørre kikærter i vand i et døgn ( eller køb dem udblødt 800 g)
    Hæld vandet fra kikærterne og kom dem op i en blender, sammen med de øvrige ingredienser og blendt det hele godt sammen.
    Form falafler med en spiseske og hånden og steg dem i den varme olie, i en dyb pande.
    Når falaflerne er gyldne på alle sider, tages de op og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
    Falafel