Opskrift på falafel
Falafler er en mellemøstlig specialitet lavet af kikærter, der tilsættes forskellige smagsgivere som krydderier, krydderurter, citron m.m. Ingredienserne blendes til en “fars”, formes til små kugler og steges sprøde på panden eller i frituregryden.
Falafler serveres traditionelt i pitabrød med forskellige former for dressing og grønt, men de er også gode at servere sammen med en grøn salat og bagte kartoffelbåde.
Redaktion: Se vores bedste falafel opskrift her.

Falafel
Ingredienser
- 2 can Kikærter
- 0.5 bunch Bredbladet persille
- 2 spsk. Oregano frisk oregano
- 5 stk. Salvieblade
- 4 tsk. Koriander stødt
- 4 tsk. Spidskommen stødt
- 1 tsk. Cayennepeber
- Krydderier salt og peber
- 2 stk. Æg
- 5 spsk. Rasp
- 1 pinch Rapsolie til fritering
- 0.5 stk. Citron saft og revet skal (kan undlades).
Sådan gør du
- Skyl krydderurterne grundigt. Tør dem godt og fjern de groveste stilke. Kom alle ingredienserne i en foodprocessor eller blender. Tænd maskinen og lad den køre, til du har en tyk masse. "Farsen" skal have en konsistens, der gør det muligt at rulle den ud til kugler. Er den for våd, så tilsæt lidt ekstra rasp. Rul blandingen til små, mundrette kugler. Læg dem på en tallerken og stil dem på køl i minimum 30 minutter før friteringen. Bring olien i kog i en gryde. Tjek, om den er varm nok, ved at stikke en træpind ned i olien. Når olien syder omkring pinden, er olien varm nok. Sænk forsigtigt falaflerne ned i olien (brug en hulske) og lad dem stege i nogle minutter til de er gyldenbrune. Kom kun nogle få stykker ned i olien ad gangen, så undgår du, at temperaturen sænkes for meget. Lad de færdige falafler afdryppe på et stykke køkkenrulle. Serveres i pitabrød, tyrkiske fladbrød eller sammen med en lækker, grøn salat!