Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

En kongelig søndagstapas

Gyldendal

Forlaget Gyldendal - www.gyldendal.dk

8. november 2019
Tapas på en søndag. Her har vi en del af H.K.H. Prinsesse Maries bud på en lækker søndagstapas. Den består bl.a. af Prins Henriks guacamole med rugbrødschips, baconkartofler og broccoli-/blomkålsreder med parmesan.

Opskrift på en kongelig søndagstapas

Tapas på en søndag. Her har vi en del af H.K.H. Prinsesse Maries bud på en lækker søndagstapas.

Den består bl.a. af Prins Henriks guacamole med rugbrødschips, baconkartofler og broccoli-/blomkålsreder med parmesan.

Vi har opskriften fra bogen: “Mad med respekt – en familiekogebog, der mindsker madspild“, skrevet af Selina Juul.

Fokus med bogen er at hjælpe danskerne til at reducere deres madspild.

Disse opskrifter er baseret på at man kan bruge rester, f.eks. avokadoer, rugbrød, kogte kartofler/broccoli eller parmesan.


Antal: 4 personer

En kongelig søndagstapas

Tapas på en søndag. Her har vi en del af H.K.H. Prinsesse Maries bud på en lækker søndagstapas. Den består bl.a. af Prins Henriks guacamole med rugbrødschips, baconkartofler og broccoli-/blomkålsreder med parmesan.
Forfatter: Gyldendal
Ret: Brunch, Tapas
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter

Ingredienser

Prins Henriks guacamole med rugbrødschips

  • 0.5 stk. Løg
  • 0.5 stk. Chili
  • 4 stk. Avocado gerne rester
  • Citronsaft fra 1/2-1 citron
  • 0.5 tsk. Salt
  • 0.25 tsk. Peber
  • 4 skiver Rugbrød gerne rester
  • 2 spsk. Olivenolie
  • 0.5 tsk. Groft salt

Baconkartofler

  • 6 skiver Bacon
  • 1 tsk. Paprika
  • 12 stk. Kartofler små og kogte (gerne rester)

Broccoli-/blomkålsreder med parmesan

  • 1 stk. Broccoli Kogte broccoli­ eller blomkålsbuketter svarende til 1 broccoli eller 1/2 blomkål
  • 2 spsk. Parmesan revet/eller anden hård ost

Sådan gør du

Prins Henriks guacamole med rugbrødschips

  • Hak løg og chili fint (undlad at bruge chili kernerne).
  • Skær avokadoen over, tag stenen ud, og skrab kødet ud med en ske.
  • Mos avokadokødet med en gaffel, og tilsæt citronsaft.
  • Bland løg, chili og avokadomos.
  • Smag til med salt og peber.
  • Skær rugbrød i tynde skiver, og læg dem på bagepapir.
  • Dryp rugbrødet med lidt olivenolie, og drys med groft salt.
  • Sæt rugbrødene i ovnen på grill i maks. 5 minutter (husk at holde øje med brødet, så det ikke bliver sort).
  • Server guacamolen med rugbrødschips.
  • Rester gemmes i en beholder, evt. med en avokadosten, så guacamolen ikke bliver brun.
  • Guacamole­rester kan bru­ges som tilbehør til den kommende dags aftensmad eller i madpakken.

Baconkartofler

  • Skær eller klip baconskiverne i halve.
  • Drys dem med paprika.
  • Vikl baconen omkring kartoflerne, og sæt baconen fast med en tandstik.
  • Steg i ovnen ved 200 grader i ca. 15-­20 minutter.
  • Rester af baconkartofler kan bruges i madpakken eller serveres som efter­middagsmad dagen efter.

Broccoli-/blomkålsreder med parmesan

  • Fordel de kogte buketter i silikonefor­me.
  • Drys med revet parmesan, og bag i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minut­ter, til osten bliver gylden og gratineret.
  • Vend rederne ud, og server.
  • Rester er gode til næste dags madpakke.

Noter