Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

En dej – et toastbrød – 10 pizzasnegle – 10 pestosnurrer

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

9. november 2018
En dej og brød til hele ugen

Opskrift på en dej – et toastbrød – 10 pizzasnegle – 10 pestosnurrer

Mangler du en dej, som kan bruges til lidt af det hele…

Så er dette en opskrift for dig.

Dette er min basisopskrift på brød. Det er denne opskrift stort set alle mine opskrifter tager udgangspunkt i.

Så kig med og se om den også skal være din..

Denne opskrift kan bruges til 2 toastbrød/franskbrød, eller et brød, 10 pizzasnegle og 10 pestosnurrer – eller cirka 20 lækre boller.

Jeg laver ofte denne opskrift i weekenden, da vi på den måde. både for et lækkert franskebrød/toastbrød til weekenden og samtidigt får lavet lidt lækkert til madpakkerne.


Antal: 1 Portioner

En dej - et toastbrød - 10 pizzasnegle - 10 pestosnurrer

En dej og brød til hele ugen
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Bagning
Køkken: Dansk
Forb. tid: 1 time 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

  • 1 liter Vand lunket vand (37grader)
  • 1 pakke Tørgær eller en pakke almindelig gær
  • 2 spsk. Sukker
  • 2 spsk. Groft salt
  • 0.5 deciliter Olie smagsneutral
  • 2 kilogram Hvedemel

Sådan gør du

  • Kom lunkent vand, gær, salt, olie og sukker op i en røremaskine og rør rundt et par minutter ved lav hastighed.
  • Tilsæt nu melet lidt ad gangen, og rør det sammen ved middel hastighed.
  • Forsæt med at tilsætte mel indtil dejen slipper siden på skålen. Dejen skal være lidt klistret, dog uden at den bliver sidende på fingrene.
  • Vend dejen ud på et meldrysset bord og ælt den kort igennem.
  • Kom dejen tilbage i røreskålen og lad dejen hæve under en badehætte i 30 minutter (har du ikke en badehætte, brug i stedet for husholdningsfilm).
  • Når dejen har hævet, vendes dejen ud på et let meldrysset bord og dejen deles i to lige store stykker.
  • Læg den en del dej til side.

Dej 1: Franskbrød (a) /Toastbrød (b)

  • Bred dejen ud til en stor firkant med fingerne. 
  • Fold enderne på dejen ind til midten, og tryk let samlingerne sammen med fingrene.
  • Rul dejen fra toppen og ned. Så stramt, som der er muligt.  
  • a)Vil du lave et franskbrød, kommes brødet nu i en brødform, beklædt med bagepapir.minutter ved 210 grader varmluft.Lad snurrerne afkøle på en bagerist.
  • Placer samlingen ned mod bunden af formen.
  • Giv brødet et par snit med en skarp kniv (hvordan du vil have dine snit er helt op til dig, bare brødet får et par snit).
  • Lad dejen hæve i 30 minutter, under et viskestykke. I mellemtiden varmes ovnen og bradepanden op til 250 grader varmluft.
  • Inden brødet kommes i ovnen, drysses brødet med et godt lag mel. Melet beskytter brødet mod den høje varme.
  • Sæt brødet i ovnen på nederste rille og skru ned til 240 grader varmluft. Bag nu brødet i 10 minutter.
  • Når de 10 minutter er gået, skrues ovnen ned på 210 grader varmluft og brødet bages i yderlige 20 minutter.
  • Vend brødet ud på en bagerist og lad brødet køle ned. Børst melet af inden brødet skæres. 
  • b) Vil du derimod lave dit eget toastbrød, tager du nu brødet og deler brødet i 4 lige store stykker.
  • Find din toastbrødsform frem og giv den et godt lag smør på alle kanter også låget.
  • Placer hver brødstykke i formen. Hvert stykke brød drejes 90 grader og placeres i formen ved opad hinanden.
  • Sæt nu låget på og lad brødet hæve i cirka 30-40 minutter. Brødet er klar til at blive bagt. Når brødet når låget.
  • Bag toastbrødet i en forvarmet ovn med en varm bradepande i 10 minutter ved 240 grader varmluft og her efter i 20 minutter ved 210 grader varmluft.
  • Vend straks brødet ud af formen og lad det køle af. Hvis du lader det blive i formen vil varmen fra brødet danne kondens og den dejlige sprøde skorpe vil blive blød. 

Dej 2: Pizzasnegle (c) / Pestosnurrer (d)

  • Dej 2 kan nu deles i to stykker og rulles ud. 
  • c) Den ene del kommer vi altid tomatsovs (vi bruger passata), serranoskinke og bøfmozzarella på. Her efter rulles det til en pølse og skæres i fine snegle. Placere sneglene på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve i 30 minutter, under et viskestykke. Bag pizzasneglene i en forvarmet ovn i 10-12 minutter ved 210 grader varmluft.
  • Lad dem køle af på en bagerist bagefter.
  • d) Den anden del kommer vi pesto på i et godt lag. Jeg bruger cirka et helt glas.
  • Fold dejen ind over sig selv, så du får en halv måne.
  • Skær bånd af dejen på cirka 1-1,5 centimeters tykkelse.
  • Giv hver dejstrimmel et par drej (som hvis du ville snurre to stykker garn sammen) og rul dem sammen til en kugle.
  • Placer snurrerne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 minutter under et viskestykke.
  • Bag snurrerne i en forvarmet ovn i 10-12 minutter.