Delikate luftige hvedemelsboller, perfekte til eftermiddagskaffen eller til gæstebesøget. Bollerne bliver piftet op med kardemomme, der giver en helt fantastisk smag.

Opskrift på eftermiddagsboller
Delikate luftige hvedemelsboller, perfekte til eftermiddagskaffen eller til gæstebesøget.
Bollerne bliver piftet op med kardemomme, der giver en helt fantastisk smag.

Antal: stk
Eftermiddagsboller
Delikate luftige hvedemelsboller, perfekte til eftermiddagskaffen eller til gæstebesøget. Bollerne bliver piftet op med kardemomme, der giver en helt fantastisk smag.
Ingredienser
- 1 kilogram Mel
- 5 deciliter Vand lunkent
- 100 gram Smør smeltet
- 100 gram Sukker
- 1 spsk. Kardemomme
- 50 gram Gær
- 1 stk. Æg
- 0.5 tsk. Salt
- 1 stk. Æg piskes til pensling af boller
Sådan gør du
- Gæren udrøres i vandet. De øvrige ingredienser røres i med 2/3 af melet. Det sidste mel tilsættes gradvist til rette konsistens. Dejen må klæbe en lille smule.
Hæv i 30 min ved stuetemperatur.
Dejen æltes igennem og rulles til 24 boller.
Bollerne efterhæver et lunt sted i 30 min.
Bages i alm ovn 225 grader i 12-14 min.