x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Eftermiddagsboller

ANNE METTE AUTZEN | 10. januar 2019

Delikate luftige hvedemelsboller, perfekte til eftermiddagskaffen eller til gæstebesøget.

Bollerne bliver piftet op med kardemomme, der giver en helt fantastisk smag. 


Eftermiddagsboller

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 1 time 10 minutter
Tilb. tid: 14 minutter
Antal: 24 stk
Forfatter: Anne Mette Autzen

Ingredienser

  • 1 kilogram Mel
  • 5 deciliter Vand lunkent
  • 100 gram Smør smeltet
  • 100 gram Sukker
  • 1 spsk. Kardemomme
  • 50 gram Gær
  • 1 stk. Æg
  • 0.5 tsk. Salt
  • 1 stk. Æg piskes til pensling af boller

Sådan gør du

  • Gæren udrøres i vandet. De øvrige ingredienser røres i med 2/3 af melet.
    Det sidste mel tilsættes gradvist til rette konsistens. Dejen må klæbe en lille smule.

    Hæv i 30 min ved stuetemperatur.

    Dejen æltes igennem og rulles til 24 boller.

    Bollerne efterhæver et lunt sted i 30 min.

    Bages i alm ovn 225 grader i 12-14 min.
    Eftermiddagsboller

Om forfatteren


Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!