Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Eftermiddagsboller

Anne MetteAnne Mette Autzen

Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!

10. januar 2019
Delikate luftige hvedemelsboller, perfekte til eftermiddagskaffen eller til gæstebesøget. Bollerne bliver piftet op med kardemomme, der giver en helt fantastisk smag. 

Opskrift på eftermiddagsboller

Delikate luftige hvedemelsboller, perfekte til eftermiddagskaffen eller til gæstebesøget.

Bollerne bliver piftet op med kardemomme, der giver en helt fantastisk smag. 


Antal: 24 stk

Eftermiddagsboller

Delikate luftige hvedemelsboller, perfekte til eftermiddagskaffen eller til gæstebesøget. Bollerne bliver piftet op med kardemomme, der giver en helt fantastisk smag. 
Forfatter: Anne Mette Autzen
Forb. tid: 1 time 10 minutter
Tilb. tid: 14 minutter

Ingredienser

  • 1 kilogram Mel
  • 5 deciliter Vand lunkent
  • 100 gram Smør smeltet
  • 100 gram Sukker
  • 1 spsk. Kardemomme
  • 50 gram Gær
  • 1 stk. Æg
  • 0.5 tsk. Salt
  • 1 stk. Æg piskes til pensling af boller

Sådan gør du

  • Gæren udrøres i vandet. De øvrige ingredienser røres i med 2/3 af melet.
    Det sidste mel tilsættes gradvist til rette konsistens. Dejen må klæbe en lille smule.

    Hæv i 30 min ved stuetemperatur.

    Dejen æltes igennem og rulles til 24 boller.

    Bollerne efterhæver et lunt sted i 30 min.

    Bages i alm ovn 225 grader i 12-14 min.
    Eftermiddagsboller