Kyllingelår, sprøde og saftige hver gang
Opskrift på drumsticks
Perfekte, sprøde og saftige kyllingelår er nærmest noget vi alle elsker. Det er dog altid en udfordring at få en tilpas sprød skorpe uden at gøre kødet for tørt. Vores 2 løsninger på den udfordring er kærnemælk og sous vide/vandbad.
Brug gerne kyllingelår fra dine hele parterede kyllinger.
Antal: Portioner
Drumsticks
Kyllingelår, sprøde og saftige hver gang
Ingredienser
- 10 stk. kyllingelår
- 1 liter Kærnemælk
- Krydderier Løgpulver, hvidløgspulver, paprika, salt, cayennepeber og sort peber
Sådan gør du
- Kyllingelårene drysses med salt og vakuumeres. De skal have 3 timer ved 68 grader i sous vide/vandbadet. Derefter tages de op og tørres af. I mellemtiden laves en krydderiblanding af mel, løg-, hvidløgspulver, paprika, salt, cayenne- og almindelig peber som blandes sammen i en lav og bred bøtte med låg. Tag en høj og smal skål (evt. kande) og fyld den op med 1 liter kærnemælk. Den skal bruges til at give kødet en let sprængning uden at gøre det salt. Kyllingelårene placeres i mel/krydderiblandingen hvorefter låget sættes på og hele bøtten skal rystes. Det sikrer alt mel/krydderiblandingen trænger ind alle steder i kyllingen samtidig med at der kommer lidt sprækker som giver endnu mere af den sprøde overflade. Kyllingen dyppes i kærnemælken i 5-10 sekunder og tages op og placeres tilbage i den anden bøtte. Igen sættes låget på og bøtten skal omrystes.
Til sidst skal lårene steges i olie ved 190 grader i alt fra 40-60 sekunder afhængig af farven på dine drumsticks. Det kan være i en frituregryde eller en almindelig gryde/pande. De er både saftige og sprøde og klar til servering herefter.
Noter
De kan spises for sig med en dressing eller sammen med pommes frites eller hvide kartofler og en sovs lavet af saften i vakuumposen.
De er perfekte til at spise foran din gamer skærm til en drengeaften foran computeren.
De er perfekte til at spise foran din gamer skærm til en drengeaften foran computeren.